Kieran Trippier kimdir?

Premier Lig kulübü Newcastle United ve İngiltere milli takımında sağ bek olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Kieran Trippier kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
30 Mart 2024 12:07
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 12:56
Kieran Trippier kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Kieran John Trippier, 19 Eylül 1990 doğumlu İngiliz bir profesyonel futbolcudur. Sağ bek mevkiinde oynayan Trippier, Premier Lig takımlarından Newcastle United ve İngiltere milli takımı için forma giymektedir.

Trippier futbol kariyerine Manchester City'nin altyapısında başladı, ancak ilk takıma çıkamadı ve Championship takımlarından Barnsley'e iki kez kiralık olarak gitti. 2011 yılında Championship takımlarından Burnley'e sezonluk kiralık olarak transfer oldu ve 2012 yılında bu transfer kalıcı hale geldi. Burnley ile şampiyonluk yaşayarak Premier Lig'e yükseldi ve ardından Tottenham Hotspur'a transfer oldu. Tottenham'da geçirdiği dört yılın ardından İspanyol takımı Atlético Madrid'e katıldı ve burada 2020-2021 La Liga şampiyonluğu yaşadı.

Trippier, İngiltere milli takımında da alt yaş gruplarından başlayarak çeşitli turnuvalarda forma giydi. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda da yer alan ve yarı finalde gol atan Trippier, UEFA Euro 2020 ve 2022 FIFA Dünya Kupası için de İngiltere kadrolarında yer aldı.

Kariyerindeki başarıların yanı sıra Trippier'ın kişisel yaşamına da değinmek önemlidir. Bury, Greater Manchester'da doğan Trippier, futbol kariyerine genç yaşlarda başlamıştır. Ailesi, Manchester United taraftarı olmasına rağmen, Trippier Manchester City'nin altyapısına katılmıştır çünkü burada arkadaşlarıyla birlikte olmak ve yerel olması nedeniyle tercih etmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.