Tino Livramento kimdir?

Premier League takımı Newcastle United'da bek olarak oynayan İngiliz profesyonel futbolcu Tino Livramento kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
30 Mart 2024 13:19
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 13:31
Tino Livramento kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Valentino Francisco "Tino" Livramento, 12 Kasım 2002 doğumlu İngiliz bir profesyonel futbolcudur. Premier Lig takımlarından Newcastle United'da sağ bek pozisyonunda görev yapmaktadır.

Erken yaşamı: Croydon'da doğan Livramento, yerel kulüp Roundshaw'dan Chelsea'nin alt-9 seviyesine katıldı. Roundshaw'da forvet olarak oynuyordu. Chelsea'yi desteklediği büyüdü. Babasının soyu Portekiz'den gelirken, annesi İskoçyalıdır.

Kulüp kariyeri Chelsea: Livramento, 2020-21 sezonunda Chelsea akademisi oyuncusu olarak seçildi. Sezonun sonuna doğru, Livramento Premier Lig maçlarında Manchester City ve Arsenal karşılaşmalarında yedek kulübesinde yer aldı.

Temmuz 2021'de Chelsea ile Livramento arasındaki sözleşme görüşmeleri durma noktasına geldi ve kanat oyuncusunun kulüpten ayrılmak üzere olduğu söylentileri yayıldı. İngiliz kulüpleri arasında Southampton ve Brighton & Hove Albion'un yanı sıra A.C. Milan ve RB Leipzig'in ilgisine konu olduğu bildirildi.

Southampton: Chelsea ile anlaşma sağlanamaması üzerine Livramento, Premier Lig'de Southampton gibi bir diğer takıma transfer oldu. 14 Ağustos 2021'de Everton'a karşı oynanan maçta ilk Premier Lig maçına çıktı. 23 Ekim 2021'de ise Burnley ile oynanan maçta ilk profesyonel golünü attı. Ancak 24 Nisan 2022'de Southampton'ın Brighton ile oynadığı maçta yaşadığı ACL sakatlığı nedeniyle 2022'nin geri kalanında sahalardan uzak kaldı.

Newcastle United: 8 Ağustos 2023'te Livramento, Newcastle United'a katılarak beş yıllık bir sözleşme imzaladı. Transfer ücreti resmen açıklanmamış olsa da başlangıçta £32 milyon artı £8 milyon ek ödeme şeklinde olduğu bildirildi. Livramento, Premier Lig'de Manchester City'ye karşı oynanan maçta Newcastle formasıyla ilk maçına çıktı. UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund'a karşı oynanan maçlarda da forma giyen Livramento, Newcastle'ın grup aşamasından ilerleyememesine rağmen önemli bir performans sergiledi.

Livramento, Wolves'a karşı oynanan maçta Newcastle United formasıyla ilk golünü attı ve bunu kalecinin altından topu iterek yaptı.

Uluslararası kariyer: Livramento, genç yaş kategorilerinden U21 seviyesine kadar İngiltere'yi temsil etmesine rağmen, annesinin İskoç, babasının ise Portekiz kökenli olması nedeniyle İskoçya ve Portekiz milli takımlarında da oynama şansına sahiptir.

27 Ağustos 2021'de Livramento, İngiltere U21 takımına ilk kez çağrıldı ve 7 Eylül 2021'de Kosova U21 karşısında UEFA Avrupa U21 Şampiyonası elemelerinde forma giyerek ilk maçına çıktı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.