31 Mart'ta Ankara'nın kazananı Mansur Yavaş oldu!

Türkiye, bugün sandık başına gitti. Ankara'da mevcut Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, yeniden başkan seçildi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
31 Mart 2024 22:00
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 00:33
31 Mart'ta Ankara'nın kazananı Mansur Yavaş oldu!
Ecem Çetin Editör

Türkiye'de bugün seçim heyecanı yaşandı... 

Vatandaşlar, sandık başına gitti...

Büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye Meclis üyeliği ve muhtarlık için  oy kullanıldı... 

32 ilde saat 07.00-16.00 arasında oy kullanımı yapıldı. Geriye kalan tüm illerde  oy kullanımı sabah 8'de başladı, akşam 17.00'da sona erdi... 

Oy bitiminin ardından sandıklar açıldı ve sayımlara geçildi... 

Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş ve Cumhur İttifakı  Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok arasında ilerleyen yarışın sonucu belli oldu. 

Başkent'te Mansur Yavaş, ikinci kez belediye başkanı olarak seçildi... 

Yavaş, 5 yıl daha Ankara Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanlığı koltuğunda oturacak. 

2019 seçimleri 

31 Mart'ta yapılan 2019 yerel seçimlerinde Mansur Yavaş ve  Mehmet Özhaseki yarışmış, Yavaş oyların yüzde 50,9'unu alarak belediye başkanı olarak seçilmiştir. 

Mansur Yavaş kimdir?

Mansur Yavaş, 23 Mayıs 1955 yılında Beypazarı'nda dünyaya geldi.  İlk, orta ve lise öğrenimini Beypazarı'nda tamamlayan Mansur Yavaş İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. 

MHP dönemi 

Mansur Yavaş, siyasi kariyerine Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile başlamıştır. Yavaş, 1999 yılında yerel seçimlerde MHP'den  Beypazarı Belediye Başkanı oldu. Mansur Yavaş, 2004 yılında yerel seçimlerde  Beypazarı Belediye Başkanlığı için yeniden aday oldu ve kazandı. Yavaş,   Beypazarı Belediye Başkanlığının ardından  2009 yerel seçimlerinde MHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday oldu. Ancak kazanamadı. 

CHP dönemi 

Mansur Yavaş,  21 Aralık 2013 tarihinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu kararıyla parti üyeliğine kabul edildi. Yavaş, 2014 yılında ise yerel seçimlerde   Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. Ancak seçimi yeniden kaybetti. 

2019 yerel seçim 

Yavaş, 2019 Türkiye yerel seçimlerinde CHP ve İyi Parti'nin ittifakıyla Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Bu seçimlerde büyük bir sürpriz yaparak AK Parti'nin uzun süredir yönettiği Ankara'yı kazanmıştır.

Mansur Yavaş, 31 Mart 2024 seçimlerinde yeniden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olduğunu açıkladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.