31 Mart'ta İstanbul'un kazananı Ekrem İmamoğlu oldu!

Türkiye, bugün sandık başına gitti. İstanbul'da mevcut İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeniden başkan seçildi.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
31 Mart 2024 22:15
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 00:35
31 Mart'ta İstanbul'un kazananı Ekrem İmamoğlu oldu!
Ecem Çetin Editör

Türkiye'de bugün seçim heyecanı yaşandı... 

Vatandaşlar, sandık başına gitti...

Büyükşehir belediye başkanlığı, ilçe belediye başkanlığı, belediye Meclis üyeliği ve muhtarlık için  oy kullanıldı... 

32 ilde saat 07.00-16.00 arasında oy kullanımı yapıldı. Geriye kalan tüm illerde  oy kullanımı sabah 8'de başladı, akşam 17.00'da sona erdi... 

Oy bitiminin ardından sandıklar açıldı ve sayımlara geçildi... 

Ankara'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum arasında ilerleyen yarışın sonucu belli oldu. 

İstanbul'da Ekrem İmamoğlu, ikinci kez belediye başkanı olarak seçildi... 

İmamoğlu, 5 yıl daha İstanbul Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanlığı koltuğunda oturacak. 

2019 seçimleri 

31 Mart'ta yapılan 2019 yerel seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım yarışmış, ancak seçimler 2 kez gerçekleştirilmiştir. İmamoğlu,  yüzde 54,22 oy alarak  belediye başkanı olarak seçilmiştir. 

Ekrem İmamoğlu kimdir?

Ekrem İmamoğlu, 3 Haziran 1971 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde doğdu. Trabzon Lisesi'nden mezun oldu ve İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde işletme anabilim dalında Yüksek Lisansını tamamladı. İmamoğlu, 2014 yılında Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi ve 2019 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. İmamoğlu, Türkiye'de bir muhalefet partisinin adayı olarak seçilen ilk büyükşehir belediye başkanıdır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.