Göçmen kaçakçılığına sert darbe!

Jandarma tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen "KALKAN-18" operasyonunda, göçmen kaçakçılığına karışan 20 organizatör ve 559 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonun amacı, ülkeyi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine karşı mücadele etmekti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
30 Mart 2024 18:54
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 19:01
Göçmen kaçakçılığına sert darbe!
AK
Afife Kaya Editör

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgiye göre, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 559 kaçak göçmen yakalandı. Operasyonlar kapsamında, göçmen kaçakçılığı organizatörleri de hedef alındı ve 20 organizatör tespit edilerek yakalandı. Yapılan açıklamada, operasyonun adının "KALKAN-18" olduğu belirtildi.

Operasyon 5 farklı ilde gerçekleşti

İçişleri Bakanı Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda operasyonun detaylarına da yer verdi. Operasyonun, göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçe karşı devam eden mücadele kapsamında yapıldığı vurgulandı. Operasyonun 4 gün sürdüğü ve 5 farklı ilde gerçekleştirildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında yakalanan göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 13'ü tutuklandı ve 5'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğerlerinin ise işlemleri devam ediyor. Ayrıca, operasyonlar sonucunda 13 araç, 2 sahte pasaport ve çok sayıda uyuşturucu hap ile kaçak ilaca el konuldu.

Yakalanan düzensiz göçmenler ise ülkelerine geri gönderilmek üzere geri gönderme merkezlerine teslim edildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.