Sanders: Biden İsrail'e destek veriyor

ABD'de Senatör Bernie Sanders, Başkan Biden yönetiminin kamuoyuna duyurmadan İsrail'e yapılan silah sevkiyatını sert bir dille eleştirdi. Washington Post'un haberine göre, Biden yönetimi, Gazze'deki saldırılara devam eden İsrail'e 25 adet F-35 ve uçak motorunun satışına onay verdi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
30 Mart 2024 22:08
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 22:28
Sanders: Biden İsrail'e destek veriyor
AK
Afife Kaya Editör

ABD'de bağımsız Senatör Bernie Sanders, Başkan Joe Biden yönetiminin, Gazze'deki saldırılara devam eden İsrail'e kamuoyuna duyurulmadan silah satışına onay vermesini sert bir dille eleştirdi. Sanders, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Washington Post gazetesinin konuyla ilgili haberini paylaştı.

Sanders, Netanyahu hükümetine sivilleri hedef almama çağrısı yapılırken, aynı zamanda binlerce bombanın İsrail'e gönderilmesini eleştirerek, "ABD, Netanyahu'ya sivilleri bombalamayı bırakması için yalvarırken, aynı zamanda şehirleri yerle bir edecek binlerce bomba gönderemez." şeklinde değerlendirmede bulundu. Sanders, suç ortaklığına son verilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu durumu "tiksindirici" olarak nitelendirdi ve "İsrail'e daha fazla bomba yok." ifadesini kullandı.

Washington Post'un ismi açıklanmayan Pentagon ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerine dayandırdığı haberinde, Biden yönetiminin İsrail'e yeni silah sevkiyatını onayladığı belirtilmişti. Habere göre, bu sevkiyatlar daha önceki Kongre bildirimlerine göre yapıldığı için bu kez Kongre'ye bildirim yapılmadan ve kamuoyuna duyurulmadan gerçekleştirilmişti. Biden yönetimi, Gazze'deki saldırılara devam eden İsrail'e 25 adet F-35 ve uçak motorunun satışına, 1800 adet MK84 güdümsüz bomba ile 500 adet MK82 güdümsüz bombanın gönderilmesine onay vermişti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.