Pakistan’da şiddetli yağışlar: 5 kişi öldü, 8 kişi yaralandı

Pakistan'ın Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde yaşanan şiddetli yağışlar, felakete neden oldu. Son raporlara göre, sel ve diğer doğal afetlerde 5 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi ise yaralandı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
30 Mart 2024 22:29
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 22:41
Pakistan’da şiddetli yağışlar: 5 kişi öldü, 8 kişi yaralandı
AK
Afife Kaya Editör

Pakistan'ın kuzeybatısındaki Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar felakete dönüştü. Eyalet genelinde meydana gelen seller ve diğer doğal afetlerde 5 kişi hayatını kaybederken, 8 kişi de yaralandı.

Dawn internet sitesinde yer alan habere göre, Pakistan Bölgesel Afet Yönetim İdaresi (PDMA) tarafından yapılan açıklamada, Khyber Pakhtunkhwa eyaletinin çeşitli bölgelerinde şiddetli yağışların neden olduğu felaketlerin yaşandığı belirtildi. Evlerin çatılarının çöktüğü, sellerin meydana geldiği ve bazı yolların kapandığı bildirildi.

Açıklamada, eyalete bağlı Shangla bölgesinde 3 çocuk, Bajaur bölgesinde ise 1 çocuk ve 1 yetişkinin şiddetli yağışlara bağlı sel ve diğer olaylarda hayatını kaybettiği ifade edildi.

8 kişi yaralandı

Eyalet genelinde yaşanan felaketlerde 5'i çocuk, toplamda 8 kişinin yaralandığı vurgulanırken, sel sularında kaybolan 2 çocuğa da henüz ulaşılamadığı bilgisi paylaşıldı.

Yetkililer, güvenlik önlemleri kapsamında bölgedeki bazı yolların kapatıldığını duyurdu. Ekiplerin bölgedeki hasarın tespiti ve yardım çalışmalarının hızla devam ettiği belirtildi.

Şiddetli yağışlar nedeniyle Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde yaşanan bu felaket, bölge halkını derin bir üzüntüye boğarken, yetkililerin koordineli bir şekilde müdahale etme çabaları devam ediyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.