Bakan Uraloğlu: Mobil abone yaygınlığı yüzde 108'e çıktı

Türkiye'de mobil iletişim kullanımının hızla arttığına dair yeni veriler ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun açıklamasına göre, mobil abone sayısı 92,2 milyona yükselirken, mobil abone yaygınlığı da yüzde 108'e ulaştı. Ayrıca, 4,5G aboneliğine geçişin hızla yaygınlaştığı belirtildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
30 Mart 2024 21:45
GÜNCELLEME
30 Mart 2024 21:51
Bakan Uraloğlu: Mobil abone yaygınlığı yüzde 108'e çıktı
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de mobil abone sayısının 92,2 milyona ulaştığını ve mobil abone yaygınlığının yüzde 108'e yükseldiğini duyurdu. Bakan Uraloğlu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından hazırlanan Türkiye Elektronik Haberleşme Sektörü 3 Aylık Pazar Verileri Raporu'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Geçen yılın dördüncü çeyreğinde BTK tarafından yetkilendirilen 466 şirket ve 848 yetki belgesi olduğunu belirten Bakan Abdulkadir Uraloğlu, toplamda 8 yetkilendirilmiş elektronik sertifika hizmet sağlayıcısının bulunduğunu kaydetti. Elektronik sertifika hizmet sağlayıcılarının 2023 sonu itibarıyla toplamda 8,3 milyon elektronik sertifika oluşturduğunu ifade eden Uraloğlu, Türkiye'nin haberleşme altyapısının taleplere hızlı bir şekilde uyum sağladığını vurguladı.

Mobil abone yaygınlığı yüzde 108'e çıktı 

Bakan Abdulkadir Uraloğlu, tüm işletmecilerin yatırımlarının yaklaşık yüzde 68,6 artarak 52,4 milyar liraya ulaştığını belirtti. Mobil abone sayısının 92,2 milyona yükseldiğini ve mobil abone yaygınlığının yaklaşık yüzde 108'lere çıktığını aktaran Uraloğlu, mobil abonesi olan 84,9 milyon vatandaşın 4,5G aboneliğine geçtiğine dikkat çekti. 4,5G hizmetinin toplam abonelerin yüzde 92'sini oluşturduğunu belirten Bakan Uraloğlu, mobil iletişim kullanımının giderek arttığını ve yaygınlaştığını vurguladı.

Etiketler Mobil Abone
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.