Türkiye'den ilginç seçim manzaraları

5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için Türkiye sandık başında. Saat 08.00 itibarıyla 61 milyondan fazla kişi oy kullanmak için sıraya girdi. İşte Türkiye'den ilginç seçim manzaraları...

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
31 Mart 2024 11:52
GÜNCELLEME
31 Mart 2024 13:33
Türkiye'den ilginç seçim manzaraları
SM
Suat Mutlu Editör

Adana'da kral kıyafeti giymesi ve taç takarak şehirde dolaşması sebebiyle 'Adana Kralı' olarak bilinen 69 yaşındaki Hüseyin Şen Sarıçam ilçesine bağlı Çınarlı Mahallesi'ndeki Bilge Kağan Ortaokulu'nda oyunu kullandı. 

Şen, "Amacım gönüllü olarak Adana'yı tanıtmak. Sokaklarda bu kıyafetle geziyorum. Kıyafetim turuncu ve beyaz. Bu renkler Adana'nın sembolüdür. Bugün de oy kullanmaya böyle geldim. Benimle fotoğraf ve görüntü çektirenler çok mutlu oluyor. Onlar mutlu olunca ben de mutlu oluyorum" dedi. 

"Kimliğimi unuturum tespihimi unutmam"

Adana'nın yöresel kıyafetlerini giyen 63 yaşındaki emekli Şahin Ünal da Çukurova ilçesine bağlı Toros Mahallesi'nde Buhara Ortaokulu'nda oyunu kullandı. 

Ünal, "Bugün seçim günü. Değişiklik olsun dedim. Oy kullanmaya böyle geldim. Şimdi tarihi Büyüksaat'e gidip arkadaşlarımla oturacağım, iftarı bekleyeceğiz. Tespihim çok dikkat çekiyor. Tespih olmazsa olmazımdır. Evden çıkarken kimliğimi unuturum ama tespihimi unutmam" dedi.

Astronot kostümü ile oy kullandı

Düzce'de milli sporcusu Muhammet Bişgin, Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde oy kullanacağı Beyciler İlkokulu'na kendi tasarladığı astronot kostümüyle geldi. Bişgin, kıyafeti için  Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan ilham aldığını belirtti.

Köpeğiyle beraber oy kullandı

Edirne'de yaşayan 74 yaşındaki Nebahat Bilgin oy kullanacağı Kurtuluş İlkokulunda cins köpeği ile oy kullandı. Bilgin, "Köpeğim 7 yaşında, birlikte oyumuzu kullanmaya geldik. Her seçimde böyle geliyoruz" dedi.

Papağanı ile oy kullandı

Antalya'da taksicilik yapan Rasim Işık, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde papağanıyla Gazi Anadolu Lisesi'nde oyunu kullandı. Işık, "Ben nereye gitsem Paşa yanımdadır. Taksicilik yapıyorum, akşama kadar araçta benimle geziyor. Birkaç kelime konuşabiliyor. Oy kullanmada da yanımdan ayrılmadı" dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.