Emil Krafth kimdir?

Premier Lig kulübü Newcastle United ve İsveç milli takımında sağ bek veya stoper olarak oynayan İsveçli profesyonel futbolcu Emil Krafth kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
31 Mart 2024 21:17
GÜNCELLEME
31 Mart 2024 21:46
Emil Krafth kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Emil Henry Kristoffer Krafth, 2 Ağustos 1994 doğumlu İsveçli bir profesyonel futbolcudur.

Erken yaşam Krafth, Kronoberg İli'nde Ljungby'de doğdu. Futbola ebeveynleri Pelle ve Pernilla'dan esinlenerek Lagans AIK takımında beş yaşında başladı. Krafth, Lagans AIK'ta zaman geçirirken ebeveynleri tarafından yönlendirildi. İlk başta defansif orta saha ve hücumcu pozisyonlarında oynamaya başladı, ancak sonradan sağ bek pozisyonunda oynamaya başladı.

Kulüp kariyeri Östers IF Krafth, futbol kariyerine alt lig takımı Lagans AIK'ta başladı. Burada 16 yaşında iken ilk profesyonel maçına çıktı. 2011'de Superettan'da mücadele eden Östers IF'e transfer oldu. Krafth, 17 yaşında Östers IF formasıyla ilk maçına çıktı ve performansıyla dikkat çekti. 2011 sezonu sonunda tüm turnuvalarda 35 maça çıktı.

Krafth daha sonra İsveç'in birinci ligi olan Allsvenskan'da mücadele eden Helsingborgs IF'e transfer oldu.

Helsingborgs IF Krafth, Helsingborgs IF'e katıldıktan sonra İsveç'in en üst liglerinde mücadele etti. UEFA Avrupa Ligi'nde de forma giyen Krafth, performansıyla dikkat çekti ve 2013 sezonunda takımıyla 34 maça çıktı.

Bologna 2015 yılında Krafth, İtalya Serie A takımlarından Bologna'ya transfer oldu. Burada da performansını sürdüren Krafth, İtalya'da da kendini kanıtladı.

Amiens SC 2018'de Krafth, Fransa Ligue 1 takımlarından Amiens SC'ye kiralık olarak transfer oldu. Amiens SC'de gösterdiği performansla dikkat çekti ve daha sonra takıma kalıcı olarak transfer oldu.

Newcastle United 2019'da Newcastle United, Krafth'ı Amiens SC'den transfer etti. Burada da sağ bek olarak görev yapmaya başlayan Krafth, performansıyla takımın önemli isimleri arasına girdi.

Uluslararası kariyer Genç yaş kategorilerinde İsveç milli takımında da forma giyen Krafth, yetenekleriyle dikkat çekti ve daha sonra A milli takıma yükseldi. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda İsveç milli takımında da yer alan Krafth, uluslararası arenada da kendini kanıtladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.