Ankara yeniden ''Mansur Yavaş'' dedi

Ankara’da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri kapsamında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin galibi yeniden Mansur Yavaş oldu. 2019 yerel seçimlerinde Ankara’yı yüzde 50.93’lük oranla kazanan CHP adayı Mansur Yavaş’a 2024 yılında sandıktan rekor oy çıktı.

HM
Haber Merkezi Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 08:50
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 08:21
Ankara yeniden ''Mansur Yavaş'' dedi
HM
Haber Merkezi Editör

Mansur Yavaş seçim zaferinin ardından Ankara Büyükşehir Belediyesinin bahçesini dolduran halkla buluştu. Yavaş’ın sosyal medya hesabından yaptığı kutlama çağrısı sonrasında konvoylar halinde Ankara Büyükşehir Belediyesine akın eden halk zaferi büyük bir coşkuyla kutladı.

6 milyon tek yürek olacağız

Ankara’nın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, silah arkadaşlarının ve tüm şehitlerin emaneti olduğunu ifade eden Yavaş, bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağını vurguladı. Yavaş, tıpkı pandemi dönemi, yangın, sel ve deprem felaketlerinde en önde yardıma koştukları gibi bundan sonra da kimseyi ayırmadan 6 milyon tek yürek olacaklarının altını çizdi.

Bu seçimin kaybedeni Turgut Altınok'tur

Bu seçimin kaybedeninin kendilerine oy vermeyen hemşehrileri olmadığını belirten Yavaş, Ankaralının helal oylarıyla tüm Türkiye’de Mansur Yavaş belediyeciliğinin tescillendiğini vurgulayarak, “Bu seçimin kaybedeni, rakibimiz için çalışan hemşehrilerimiz de değildir. Bizler onların çabalarına, emeklerine ve özverilerine de sonuna kadar saygı duyuyoruz, onlara da yürekten teşekkür ediyoruz. Bu seçimin kaybedeni, siyasi hayatını müfteri olarak tamamlayan Turgut Altınok’tur. Geçen seçimden hiç ders almayanlar, tertemiz vatanseverlere iftira atanlar, kirli siyasetten medet umanlar Ankara halkının yüce iradesi karşısında bir kez daha kaybettiler ve kaybetmeye de devam edecekler” ifadelerini kullandı.

Milletin iradesine saygı duyulsun

Ankaralılar için yorulmadan ve bıkmadan devletin en üst makamından en alt kademesine kadar uyum içerisinde çalışacaklarını kaydeden Yavaş, milletin iradesine saygı duyulmasını isteyerek önceki dönemde yaşatılan zorlukların ve engellemelerin bu dönemde yaşatılmaması temennisinde bulundu.
Yavaş, şimdiye kadar kendisini destekleyen vatandaşların başını hiçbir zaman öne eğdirmediğini söyleyerek, “Tevazudan ve iyilikten hiç şaşmadık, yine şaşmayacağız. Haktan, hukuktan, etik değerlerden hiç vazgeçmedik, yine vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.