İsrail ordusu, Şifa Hastanesinden tamamen yıkarak çekildi

İsrail güçleri işgal ettikleri Gazze Şeridi'nin en büyük sağlık kompleksi Şifa Hastanesini tamamen yıkıp geride onlarca ölü bırakarak çekildi.

Kay
Kaynak Kaynak:AA
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 09:10
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 10:18
İsrail ordusu, Şifa Hastanesinden tamamen yıkarak çekildi
Kay
Kaynak Kaynak:AA

 İsrail ordusuna bağlı güçler Şifa Hastanesi ve çevresindeki yerleşim yerlerinden tamamen çekildi.

 Gazze şehrinin güneybatısındaki Tel el-Heva Mahallesi'nin güneyine gittiğini belirten İsrail askerleri çekilmeden önce Şifa Hastanesinin tüm binalarını yaktı ve tamamen hizmet dışı bıraktı.

Görgü tanıkları, İsrail güçlerinin hastanenin cerrahi binasının katlarını ve odalarını tamamen yıktığını, ana resepsiyon ve acil durum binasını da dahil geri kalanını yakarak içindeki tüm tıbbi malzemeleri imha ettiğini aktardılar.

Böbrek, doğumhane, morg, kanser ve yanık bölümlerini yakan İsrail güçleri poliklinik binasını da yıktı.

Görgü tanıkları, Şifa Hastanesinde ve hastaneyi çevreleyen Ömer El-Muhtar, İzzeddin el-Kassam, Ebu Hasira, Bekir ve Habbuş sokaklarında onlarca ölü bulunduğunu ifade etti.

Filistinlilerin Şifa Hastanesinde kurduğu geçici mezarlığı bile yıkan İsrail ordusunun cesetleri çıkarıp hastanenin farklı bölgelerine attığı da görgü tanıkları tarafından paylaşıldı.

Filistinli sağlık yetkilileri de hastanenin tamamen hizmet dışı kaldığını ve mevcut dönemde yeniden çalışmaya başlamanın zor olduğunu söyledi.

Sağlık yetkilileri, İsrail’in, hastanedeki tüm tıbbi ekipmanların yanı sıra ameliyathane ve yoğun bakım odalarını da imha ettiğini duyurdu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.