Seçim sonuçları İYİ Parti'yi sarsıyor

Tarsus İYİ Parti İlçe Başkanı Burak Özdil, yerel seçimlerdeki başarısızlık sonrasında istifa etti. Özdil, partisinin istediği siyasi başarıyı elde edemediğini belirterek görevinden ayrıldı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 18:03
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 18:22
Seçim sonuçları İYİ Parti'yi sarsıyor
AK
Afife Kaya Editör

Türkiye dün 5 yıllık yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. Ancak seçim sonuçları, İYİ Parti içerisinde bir istifa dalgasına sebep oldu. Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil, yaşanan başarısızlık sonrasında görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Sonuçlar hayal kırıklığı yaşattı 

İYİ Parti'nin seçim sonuçlarına göre sadece 1 il, 23 ilçe ve 7 belde olmak üzere toplam 31 belediye kazandığı görüldü. Ancak bu sonuçlar, parti içinde derin bir hayal kırıklığına yol açtı.

Tarsus İlçe Başkanı Burak Özdil, yaşanan başarısızlık sonrasında görevinden ayrıldığını açıkladı. Özdil, yaptığı açıklamada, "Geldiğimiz noktada istediğimiz siyasi başarıyı elde edemediğimizi bizlere gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarına göre Tarsus'ta İYİ Parti'nin belediye başkan adayı, oyların yüzde 6'sını almıştı. Bu sonuçlar, partinin yereldeki performansını gözler önüne serdi.

İYİ Parti içerisindeki istifa dalgası sadece Tarsus ile sınırlı kalmadı. Daha önce de parti içinde önemli bir pozisyonda bulunan Ekonomi Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bilge Yılmaz da görevinden istifa etmişti.

Burak Özdil'in istifasıyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Sevgili yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, değerli yol arkadaşlarım, sizlerle iki yılı bulan uzun ve yorucu bir dönem geçirdik. Birlikte çok güzel işler yaptık. Birlikte dayanışma içerisinde olduk. Güldük, eğlendik, yeri geldi birlikte üzüldük. Bu yolları sizlerle yürümekten ben onur ve gurur duydum."

İstifasının ardından partililere teşekkür eden Burak Özdil, "Fakat geldiğimiz noktada istediğimiz siyasi başarıyı elde edemediğimizi bizlere gösteriyor. Bu sonucun gereğini yapmak, yeni fikirlere, yeni yüzlere yol açmak, demokrasinin gelişimine katkı sunmak gerekiyor." şeklinde konuştu.

Etiketler
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.