Ahmet Çelik'ten Meral Akşener'e sert çıkış

İYİ Parti'nin Kurucusu ve İstanbul eski Milletvekili Ahmet Çelik, partinin genel başkanı Meral Akşener'e sert eleştirilerde bulunarak istifa çağrısında bulundu. Çelik, partinin aldığı düşük oy oranının ardından yapılan açıklamada, Akşener'in genel başkanlık koltuğundan ayrılması gerektiğini belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 18:40
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 18:54
Ahmet Çelik'ten Meral Akşener'e sert çıkış
AK
Afife Kaya Editör

Seçim sonuçlarıyla birlikte Türk siyasetinde tartışmalar da yeniden alevlendi. İYİ Parti'nin Kurucusu ve İstanbul eski Milletvekili Ahmet Çelik, partinin genel başkanı Meral Akşener'e sert eleştirilerde bulundu ve istifa çağrısında bulundu.

"Başkanlık koltuğundan ayrılmalı"

Partisinin aldığı düşük oy oranıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Ahmet Çelik, İYİ Parti'nin genel başkanı Meral Akşener'in artık genel başkanlık koltuğundan ayrılması gerektiğini belirtti. Son paylaşılan verilere göre, İYİ Parti İstanbul'da %0.63, Türkiye genelinde ise %3.58 oy alarak büyük bir yara aldı.

Ahmet Çelik'in açıklamalarında öne çıkan satırlar arasında, "Partimizi iktidar yapmak yerine şahsına dünyalık yapmayı tercih etmiştir. İYİ Parti ticari şirket haline getirilmiştir" ifadeleri dikkat çekti.

Ahmet Çelik, ayrıca, "Sayın Meral Akşener, sizin 1 dakika daha genel başkanlık makamını işgal etmeye hakkınız yoktur. Partimizi yetkili organlarını acilen olağanüstü kongre takvimini açıklamaya davet ediyorum" şeklinde sert bir çağrıda bulundu.

Çelik'in eleştirileri, Türk siyasetinde yeni bir tartışma başlatırken, İYİ Parti içindeki gerginlikleri de gün yüzüne çıkardı. İşte Ahmet Çelik'in dikkat çeken açıklamalarından öne çıkanlar:

"2023 Genel Seçimlerinde 6 partinin oluşturduğu ittifakın (6’lı masa) 18 ay boyunca yaptığı toplantılarda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı Türkiye tarafından bilindiği halde bir aday ismini genel başkanlar düzeyinde ifade etmemiş olan Sayın Meral Akşener kendi ifadesi ile 'kazanması riskli' adayla seçime girilmesinin yolunu açmıştır."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.