Türkiye'den Şifa Hastanesi açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden gelen görüntüler üzerine İsrail'i sert bir şekilde kınadı. Açıklamada, İsrail'in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde hedef aldığının delili olarak görülen görüntülerin, son altı ay içinde işlenen suçların insanlık tarihinin en büyük barbarlıkları arasında yer aldığı belirtildi.

Kay
Kaynak Kaynak: AA
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 21:01
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 21:04
Türkiye'den Şifa Hastanesi açıklaması
Kay
Kaynak Kaynak: AA

Türkiye, İsrail'in Gazze'deki Şifa Hastanesi'nde Filistin halkını hedef alan şiddet eylemlerini sert bir dille kınadı. Dışişleri Bakanlığı, resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada, İsrail'in kasıtlı ve sistematik bir şekilde Filistin halkını yok etmeyi hedeflediğinin delili olarak görülen görüntülerle ilgili endişelerini dile getirdi.

Dışişleri Bakanlığı'nın resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, Gazze'deki Şifa Hastanesi'nden gelen görüntülerin İsrail'in Filistin halkını kasıtlı ve sistematik bir şekilde hedef aldığının açık bir delili olduğu ifade edildi. Açıklamada, son altı ay içinde İsrail makamlarının işlediği suçların insanlık tarihinin en büyük barbarlıkları arasında yer aldığı belirtildi. Türkiye, bu suçları işleyenlerin yargılanması ve suçlara göz yumanların hesap vermesi çağrısında bulundu.

Ayrıca, uluslararası camianın, İsrail'in bu tür eylemlerini durdurması ve barışı sağlamak için gerekli adımları atması gerektiği vurgulandı. BM Güvenlik Konseyi'nin kabul ettiği son ateşkes kararı ve Uluslararası Adalet Divanı'nın açıkladığı ilave tedbirlerin uygulanması için gerekli önlemlerin derhal alınması gerektiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.