Ortadoğu'da Gerilim: İsrail İran'a saldırdı

İsrail, Suriye'deki bir hava saldırısında İran'ın Şam Büyükelçisinin konutunu ve diplomatik misyonunun bulunduğu binayı hedef aldı. Saldırı sonucunda İran Devrim Muhafızları'nın önde gelen komutanlarından biri olan Tuğgeneral Muhammed Rıza Zahedi'nin yaşamını yitirdiği bildirildi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 20:29
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 21:40
 Ortadoğu'da Gerilim: İsrail İran'a saldırdı
AK
Afife Kaya Editör

Saldırı sonucunda, İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Rıza Zahedi'nin hayatını kaybettiği açıklandı. Olayın ardından bölgeden gelen haberlere göre, İran Büyükelçisi'nin saldırıdan etkilenmediği ve binada herhangi bir hasar oluşmadığı belirtildi.

Suriye basınında yer alan haberlere göre, İran'ın başkenti Şam'daki Suriye Büyükelçiliği'nin bitişiğinde bulunan binaya yönelik İsrail saldırısında, Suriye hava savunma sistemlerinin müdahale ettiği aktarıldı.

İran'lı komutan hayatını kaybetti 

Hava saldırısı sonucunda Reuters'e göre en az 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirilirken, AFP'ye göre ise İran Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Rıza Zahedi'nin bu saldırıda yaşamını yitirdiği belirtildi.

Suriye Savunma Bakanlığı, saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, İran'ın Şam'daki büyükelçilik binasının tamamen yıkıldığını ve içeride bulunan herkesin hayatını kaybettiğini ya da yaralandığını ifade etti. Ayrıca, enkaz altında kalanların kurtarılması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, saldırıyı "şiddetle" kınayarak, bu "terörist saldırının" çok sayıda masum cana mal olduğunu belirtti. Mikdad, İsrail'in İran ve Suriye arasındaki ilişkilere zarar veremeyeceğini de vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.