Numan Kurtulmuş’tan seçim yorumu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı açıklamada, Türk demokrasisinin gücünü vurgulayarak, milletin tercihine duyulan saygının demokrasinin temel prensiplerinden biri olduğunu belirtti. Kurtulmuş, seçim sürecinin olgun bir şekilde geçtiğini ve milletin tercihini açıkça ortaya koyduğunu ifade ederek, seçim sonuçlarının Türkiye'nin dört bir yanında problemsiz bir şekilde yansıdığını aktardı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 21:57
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 22:34
Numan Kurtulmuş’tan seçim yorumu
AK
Afife Kaya Editör

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 31 Mart yerel seçim sonuçlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarının Türk demokrasisinin gücünü bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Kurtulmuş, milletin tercihine duyulan saygının demokrasinin temel prensiplerinden biri olduğunu vurguladı.

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, bir iftar programında TBMM personeliyle bir araya geldiği sırada yaptığı açıklamada, "Demokraside milletin iradesinin üstünde hiçbir söz geçerli değildir. Türkiye dünyada bedeli en ağır şekilde ödenmiş demokrasiye sahip olan bir ülkedir." dedi.

"Millet tercihini açıkça ortaya koydu"

Türk demokrasisinin güçlü bir yapıya sahip olduğunu belirten Kurtulmuş, seçim sürecinin olgun bir şekilde geçtiğini ve milletin tercihini açıkça ortaya koyduğunu dile getirdi. Seçim sonuçlarının Türkiye'nin dört bir yanında problemsiz bir şekilde yansıdığını belirten Kurtulmuş, milletin 5 yıllık süre için kendisini yönetecek yerel yöneticilerini seçerek, belediye hizmetlerinin gelmesi için kararını verdiğini ifade etti.

Numan Kurtulmuş, seçim sonuçlarının herkes tarafından kabul edilmesinin Türkiye'nin olgun bir demokrasi olduğunun işareti olduğunu belirterek, siyasi partilere teşekkürlerini iletti. Son olarak, Numan Kurtulmuş, "Bu tercihin milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.