Yabancılardan seçim yorumu

Türkiye'deki yerel seçim sonuçları, ekonomi politikaları ve para politikaları üzerindeki beklentileri şekillendirirken, yabancı ekonomistler ve liderler arasındaki değerlendirmeler dikkatle izleniyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
01 Nisan 2024 23:01
GÜNCELLEME
01 Nisan 2024 23:14
Yabancılardan seçim yorumu
AK
Afife Kaya Editör

Türkiye'de 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçları, ülkenin ekonomik geleceği üzerinde yabancı ekonomistlerin dikkatle gözlemlediği bir etki yaratıyor. Büyük şehirlerde Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) açık bir üstünlüğüyle sonuçlanan seçimlerin ardından, ekonomiye ilişkin belirsizlikler giderilmeye çalışılıyor.

Yabancı ekonomistlerin değerlendirmeleri, Türkiye'nin enflasyonla mücadelesinin ve para politikalarının öncelikli konuları olmaya devam edeceğini öne sürüyor. Teneo'nun eşbaşkanı Wolfango Piccoli, seçim sonuçlarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki ekonomi yönetimi arasında ciddi bir mesafe koymasının pek olası görünmediğini belirtti. Piccoli, ekonomi politikasında önemli bir değişiklik öngörmediğini ifade ederken, politika programının temel riskinin Erdoğan'ın asgari ücret ve emekli maaşlarını artırmakta zorlanabileceği olduğunu söyledi.


Bank of Singapore Döviz Stratejisti Moh Siong Sim ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yerel seçimlerin ardından para politikalarında ne tür bir yol izleyeceğine ilişkin piyasa beklentilerinin yüksek olduğunu belirtti. Merkez Bankası'nın seçim öncesinde gerçekleştirdiği faiz artışının cesaret verici olduğunu ifade eden Sim, para biriminin istikrar kazanması için bu politikaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise seçim sonuçlarının ardından yaptığı açıklamada, ekonomi politikalarının devam edeceği sinyalini verdi. OVP ve 12. kalkınma planının kararlılıkla uygulandığını belirten Erdoğan, enflasyon ve ekonomi programının olumlu sonuçlarını yakında görmeyi beklediklerini ifade etti. Ayrıca, önlerinde uzun bir süre olduğunu ve bu süreyi en iyi şekilde değerlendireceklerini vurgulayan Erdoğan, milletin kararına saygı duyacaklarını ve yanlışları düzelteceklerini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.