Bayram öncesi Memur maaşları ödenecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ramazan Bayramı öncesinde memur ve sözleşmeli personellerin maaşlarının en geç 8 Nisan'a kadar ödenmesini talep etti. Yapılan duyuruda, maaşların zamanında ödeneceği vurgulanırken, bayram öncesi maaş beklentileri netlik kazandı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
02 Nisan 2024 00:50
GÜNCELLEME
02 Nisan 2024 01:04
Bayram öncesi Memur maaşları ödenecek mi?
AK
Afife Kaya Editör

Memur ve sözleşmeli personellerin maaşlarının bayram öncesi erken ödenip ödenmeyeceği konusu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı açıklama ile netlik kazandı. Bakanlık, Ramazan Bayramı dolayısıyla maaş işlemlerinin en geç 8 Nisan'a kadar tamamlanmasını talep etti.

Maaşlar zamanında ödenecek 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bayram öncesi maaşların tam zamanında yatırılması için harekete geçti. Bakanlık, Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala memur ve sözleşmeli personellerin maaşlarının en geç 8 Nisan'a kadar ödenmesini istedi. Yapılan duyuruda maaşların zamanında ödeneceği vurgulandı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığının 19.03.2024 tarihli ve 216558 sayılı yazısında; Ramazan Bayramı'nın 9 Nisan 2024 Salı günü saat 13.00'de başlayıp 12 Nisan 2024 Cuma gününe kadar devam edeceğinden bahisle, kamu personelinin 8 Nisan Pazartesi günü tam gün, 9 Nisan Salı günü ise yarım gün idari izinli sayılacağı belirtilmektedir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, maaş ödemelerinin nasıl yapılacağı da detaylı bir şekilde açıklandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda şu hususlara dikkat çekildi:

  1. Personelin özlük bilgileriyle ilgili giriş ve değişiklik işlemleri ile maaş hesaplama sürecinin tamamlanarak, Hazine'den nakit talebinin en geç 5 Nisan 2024 Cuma günü saat 15.30'a kadar yapılması gerekmektedir.
  2. Maaş ödemeleri ise belirtilen tarihlerde ilgili bankalara gönderilecek olup, banka hesaplarına aktarılan maaş ve ücretlerin zamanında ödenmesi sağlanacaktır.
  3. Söz konusu süreçte herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına ilgili harcama ve muhasebe birimlerinin gerekli tedbirleri en kısa sürede alması istendi.

Bu doğrultuda, memur ve sözleşmeli personellerin maaşlarının Ramazan Bayramı öncesinde zamanında ödeneceği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.