Ahmet Hakan’ın seçim analizleri gündem oldu

Gazeteci Ahmet Hakan'ın seçim analizleri sosyal medyada gündem oldu.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
02 Nisan 2024 01:08
GÜNCELLEME
02 Nisan 2024 01:12
Ahmet Hakan’ın seçim analizleri gündem oldu
AK
Afife Kaya Editör

Ahmet Hakan'ın seçimlerle ilgili tahminleri, sosyal medyanın gündemine oturdu. Yerel seçimlerde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 1977 yılındaki seçimlerden bu yana ilk kez sandıktan birinci parti olarak çıkarak tarihi bir başarı elde etti.

CHP'nin yanı sıra DEM Parti ve Yeniden Refah Partisi de kazandığı belediyelerle seçimlere damga vurdu. Ancak, elindeki birçok belediyeyi kaybeden AK Parti ise 22 yılın çöküşünü yaşadı.

Seçimlerin ardından Ahmet Hakan'ın 17 Mart'ta kaleme aldığı "Galiba Bu Seçimde" başlıklı köşe yazısı, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Hakan'ın yazısında dile getirdiği seçim tahminlerinin çoğu, gerçekleşmedi.

İşte Ahmet Hakan'ın tutmayan analizleri:

  1. CHP'nin başarısız olacağı yönündeki tahmini: Hakan, CHP'nin başarılı olamayacağına dair tahminde bulunmuştu ancak gerçeklik sandık sonuçlarına tamamen zıttı.
  2. AK Parti'nin güçlü kalacağına dair beklentisi: Hakan, AK Parti'nin güçlü bir performans sergileyeceği düşüncesindeydi. Ancak, AK Parti'nin beklenenden daha fazla belediye kaybetmesi, bu tahmini çürüttü.
  3. DEVA ve Gelecek Partisi'nin etkisiz kalacağı yönündeki görüşü: Hakan, yeni kurulan DEVA ve Gelecek Partisi'nin etkisiz kalacağını öngörmüştü. Ancak, DEVA'nın ve Gelecek Partisi'nin seçimlerde belirli bir etki gösterdiği görüldü.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.