Türkiye'den İsrail'e sert tepki

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırısını kınayarak, uluslararası hukuk ihlallerine bir yenisini eklediğini belirtti. Saldırının tüm bölgeyi etkileyecek bir çatışmaya dönüşmesinden endişe duyulduğu vurgulandı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
02 Nisan 2024 19:14
GÜNCELLEME
02 Nisan 2024 19:54
Türkiye'den İsrail'e sert tepki
AK
Afife Kaya Editör

Türkiye, İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'da gerçekleştirdiği saldırıya sert tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Şam'daki İran Büyükelçiliği'ni hedef alan saldırısına ilişkin bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada, olaya yönelik duyulan endişe net bir şekilde ifade edildi ve İsrail'in uluslararası hukuk ihlallerine bir yenisini eklediği belirtildi.

Açıklamada, "İsrail'in, Şam'daki İran Büyükelçiliğini hedef alan saldırısını kınıyoruz. İsrail, son dönemde işlediği uluslararası hukuk ihlallerine bir yenisini eklemiştir." ifadelerine yer verildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, bölgedeki tansiyonun daha da yükselmesinden endişe duyduğunu ve tüm tarafları sağduyulu bir şekilde hareket etmeye çağırdığını belirtti.

Saldırıda hayatını kaybedenler arasında İran Devrim Muhafızları komutanlarından Tuğgeneral Muhammed Reza Zahedi'nin de bulunduğu bildirilmişti. Bu saldırının ardından İran tarafından sert yanıt mesajları gelirken, İsrail'in diplomatik misyonlarda alarm durumuna geçtiği kaydedildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.