CHP Van’a heyet gönderdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Van'da yaşanan siyasi gelişmeler üzerine CHP Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal'dan oluşan bir heyeti görevlendirdi. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde mazbatanın seçimi kazanan adaya değil de ikinci gelen adaya verilmesine tepki gösteren Özel, heyetin Van'a giderek durumu inceleyeceğini ve gerekli adımları atacağını belirtti.
Afife Kaya
|
02 Nisan 2024, Salı - 19:56
CHP Van’a heyet gönderdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Van'da yaşanan son gelişmeler üzerine harekete geçti. 31 Mart yerel seçimlerinde seçilme hakkı geri alınan DEM Parti Belediye Başkan adayı Abdullah Zeydan'ın yerine, seçimi kaybeden AKP adayı Abdulahat Arvas'a mazbata verilmesi üzerine CHP'nin tepkisi sert oldu.

Milletvekillerinden oluşan heyet gönderildi 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Van'daki bu gelişmeler üzerine CHP Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal'dan oluşan bir heyeti Van'a görevlendirdi. Heyetin, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde yaşanan bu durumu yerinde inceleyeceği ve gerekli adımları atacağı belirtildi.

Heyetin görevlendirilmesine ilişkin yapılan açıklamada, Özgür Özel'in, seçimi kazanan Abdullah Zeydan yerine ikinci gelen adaya mazbata verilmesi kararına tepki gösterdiği ve bu konuda girişimde bulunulması gerektiğine inandığı vurgulandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2132153/chp-vana-heyet-gonderdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.