Kılıçdaroğlu: Demokrasinin gereğini yapın!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'da yerel seçimlerde DEM Partili adayın mazbatasının iptal edilerek AKP'li adayın atanmasına sert tepki gösterdi. Adalet Bakanlığı'nın kararına "BOP Eşbaşkanı, Ateşle Oynuyorsun!" diyerek tepki gösteren Kılıçdaroğlu, demokrasi ve adalet vurgusu yaparak Türkiye'nin temellerinin demokrasi üzerine kurulu olduğunu belirtti.
Afife Kaya
|
02 Nisan 2024, Salı - 20:34
Kılıçdaroğlu: Demokrasinin gereğini yapın!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Van'daki yerel seçimlerde DEM Partili aday Abdullah Zeydan'ın mazbatasının iptal edilerek AKP'li adayın atanmasına sert tepki gösterdi. Adalet Bakanlığı'nın yerel seçimlerden iki gün önce Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Zeydan'ın memnu haklarının iadesine itiraz ettiğini açıklayan Kılıçdaroğlu, bu karara tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, mesajına "BOP Eşbaşkanı, Ateşle Oynuyorsun!" ifadeleriyle başladı ve şu sözleri paylaştı:

"Bu ülkenin temelleri demokrasi üzerine kuruldu. Sen değil, efendilerin gelse bunu değiştirmeyecek. Van halkı kararını verdi, sana da halt etmek düşer. Demokrasinin ve adaletin gereğini yap, kazanana mazbatasını ver!

Kılıçdaroğlu ayrıca, "Senin şahsında arkandaki karanlık güçlere sesleniyorum: Türkiye Cumhuriyeti; laik, demokratik bir hukuk devletidir, bunu asla değiştiremeyeceksiniz!" diyerek demokrasi ve adalet vurgusu yaptı.

Abdulahat Arvas'a da seslenen Kılıçdaroğlu, "Şerefli ol ve eline tutuşturdukları kağıt parçasını derhal yırt at! At ki Van'da alnı açık gezebilesin. Çocuklarının ve Van halkının yüzüne bakabilme fırsatını kaçırma!" ifadeleriyle çağrıda bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2132163/kilicdaroglu-demokrasinin-geregini-yapin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.