Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) cep telefonu tarifelerini yeniledi

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK), milyonlarca cep telefonu kullanıcısını yakından ilgilendiren tarifelere zam yaptı. BTK'nın belirlediği yeni tarifeler 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
03 Nisan 2024 12:21
GÜNCELLEME
03 Nisan 2024 13:18
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu(BTK) cep telefonu tarifelerini yeniledi
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), cep telefonuyla görüşmelerde tavan fiyatı duyurdu. Güncellenen fiyatlar, 1 Nisan'dan itibaren geçerli olacak.

Cep telefonuyla  görüşmede tavan fiyat arttı

BTK, 6 ayda bir düzenli olarak tavan fiyat açıklıyor.

 Bu kez vatandaşlardan operatörlerin uyguladığı ücret tarifelerine yönelik gelen şikâyetleri göz önünde bulunduran BTK, enflasyonun  altında sınırlı bir tarife artışını tercih etti.

Yüzde 27.34 artırılan yurt içi arama tarifesinde dakika ücreti 2.45 TL’den  3.12 TL'ye yükseltildi. Yurtdışı aramaların dakikası ise 24.57 TL'den 31.35 TL'yeçıkarıldı.

Yurt içi ve yurt dışı kısa mesaj ücreti de zamlandı

BTK'nın tarifeleri; Turkcell, Vodafone ve TT Mobil'i bağlayacak.

Kısa mesaj ücreti de bu güncellemeyle değişti. Buna göre, yurt içi kısa mesaj 2.23 TL’ye, yurt dışı kısa mesaj ücret tarifesi ise 5.51 TL’ye yükseldi.

İsim-unvan değişikliğinin işlem ücreti 40.86 TL olarak belirlendi.

 Hat devir ücreti de 50.83 TL’ye çıktı.

Kayıp çalıntı nedeniyle hat değişimi ücreti 136 TL, açma kapama ücreti 139 TL olarak uygulanacak. Posta ile iletilen ayrıntılı fatura ücreti sayfa başına 4.09 TL’ye çıkarılırken, bilinmeyen numaralar servis ücreti dakika başına 8.84 TL olarak belirlendi.

Fahiş artışı yapan operatörü şikayet edin

Vatandaşlar, geçtiğimiz yıla oranla bu yıl paket ve tarifelerinde fahiş oranda zam uygulayan operatörleri BTK'ya şikâyet edebiliyor.

İsteyen vatandaşlar ALO 120'yi arayarak şikâyet ve ihbarda bulunabileceği gibi  isteyenler https://tuketici.btk.gov.tr/ adresine girerek buradaki formu doldurup şikâyetlerini kuruma iletebiliyor.

BTK, kendisine ulaşan şikâyetleri doğrudan ilgili operatöre yönlendirip sorunu çözmesini talep ediyor. Eğer sorun çözülmez ve vatandaş şikayetini tekrarlarsa BTK ilgili operatörlere memnuniyetsizlik oranına göre idari para cezası kesebiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.