İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Richard Burgon’dan İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na İsrail sorusu

Dün aralarında 3 İngiliz vatandaşın da olduğu 7 WCK görevlisinin Gazze'de öldürülmesinin ardından İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Richard Burgon, İngiltere Dışişleri Bakanlığına mektup yazdı. 'İsrail'e sağlanan silahların İngiliz vatandaşları öldürmekte kullanıp kullanılmadığının' soruşturulmasını isteyen Burgon İsrail'e silah satışının askıya alınması çağrısı da yaptı.

Kay
Kaynak Kaynak:DHA
YAYINLAMA
03 Nisan 2024 14:49
GÜNCELLEME
03 Nisan 2024 15:03
İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Richard Burgon’dan İngiltere Dışişleri Bakanlığı’na İsrail sorusu
Kay
Kaynak Kaynak:DHA

İşçi Partisi Milletvekili Richard Burgon aralarında 3 İngiliz vatandaşın da olduğu 7 WCK görevlisinin Gazze'de öldürülmesinden sonra harekete geçti.

 İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron'a 'İsrail'e sağlanan silahların İngiliz vatandaşları öldürmekte kullanıp kullanılmadığının' soruşturulması konusunda bir açık mektup yazan Burgon şöyle dedi:


“İsrail’e silah satışları askıya alınmalıdır”

Yaşanan olayın İngiltere’nin İsrail'e silah satışlarını neden derhal askıya alması gerektiğini bir kez dahaortaya koyduğuna işaret eden Burgon, uluslararası hukukun yardım çalışanlarına yönelik saldırıları yasakladığına da dikkati çekti.

Burgon, İngiltere’nin,  2015 yılından bu yana İsrail'e savaş uçakları, füzeler, tanklar, teknoloji, hafif silahlar ve mühimmat bileşenleri de dahil olmak üzere en az 474 milyon pound değerinde askeri ihracat lisansı verdiğinin altını çizdi.

İngiltere İşçi Partisi Milletvekili Richard Burgon, “İngiltere, şu anda Gazze'ye ayrım gözetmeksizin bomba atmak için kullanılan F-35 gizli bombardıman uçağının bileşenlerinin yaklaşık yüzde 15'ini sağlıyor” ifadeleriyle tepki gösterdi.

134 milletvekili İsrail’e silah satışını durdurma çağrısında bulunmuştu

“Birleşik Krallık'ın İsrail'e silah ihracatı yapması kabul edilemez” diyen İngiliz 134 milletvekili, 27 Mart’ta İsrail’e silah satışının durdurulmasını talep eden bir mektubu İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron’a göndermişti.




Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.