Ross Lynch kimdir?

Pop rock grubu R5'in baş vokalistiydi ve Driver Era grubunun kardeşi Rocky Lynch ile birlikte ve aktör olan Ross Lynch kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
03 Nisan 2024 16:44
GÜNCELLEME
03 Nisan 2024 17:05
Ross Lynch kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Ross Shor Lynch, 29 Aralık 1995 doğumlu Amerikalı oyuncu, şarkıcı ve müzisyen.Lynch, Littleton, Colorado'nun Denver banliyösünde doğup büyüdü.

Oyunculuk kariyeri Lynch, televizyon programları So You Think You Can Dance ve Moises Rules! ve 2010 tarihli kısa film Grapple'da yer aldı. 2011'in başlarında, Disney Channel'ın Austin & Ally adlı sitcomunun pilot bölümünde Austin Moon karakterini canlandırmak üzere seçildi. Daha sonra Ally karakterini canlandıran Laura Marano ile bir ortaklık kurdu.

Dizi Aralık 2011'de yayınlanmaya başladı ve Mart 2012'de ikinci bir sezon için yenilendi. Dört sezon süren dizi, 10 Ocak 2016'da sona erdi. Lynch ayrıca, Austin & Ally kadrosuyla Jessie adlı diziyle bir crossover bölümde ve ko-starı Laura Marano ile Girl Meets World'de yer aldı ve Austin Moon rolünü tekrarladı.

2012'nin başlarında, Lynch, Disney Channel'ın orijinal filmi Teen Beach Movie'de başrol oyuncusu olarak yer aldı. Film Jeffrey Hornaday tarafından yönetildi ve 19 Temmuz 2013'te prömiyerini yaptı. Lynch, Teen Beach 2 adlı devam filminde de yer aldı.

2014'te, Lynch Muppets Most Wanted filminde kısa bir rol aldı. 2016'da Fransız animasyon filmi Snowtime!'ın İngilizce dublajında Piers karakterini seslendirdi.

2016'da, Lynch Hollywood Bowl'un A Chorus Line adlı prodüksiyonunda Mark Anthony rolünde yer aldı. Müzikal, Broadway müzikali için seçmelere katılan dansçıları konu alıyordu ve orijinal Broadway yapımında başrolü üstlenen Baayork Lee tarafından yönetildi ve koreografisi yapıldı.

Müzik kariyeri Lynch, piyano, davul ve bas gitar çalabilirken, gitar konusunda uzmandır. Austin & Ally için birçok şarkı kaydetti ve R5 grubuyla birlikte de birçok şarkı seslendirdi. R5 ile birlikte, Ready Set Rock adlı bir EP yayınladılar ve daha sonra Hollywood Records ile anlaşma imzaladılar. İlk albümleri Louder, 2013'te yayınlandı ve Billboard 200 listesinde 6. sıraya yükseldi. Grup, birkaç EP ve albüm çıkardı ve Billboard listelerinde önemli başarılar elde etti.

Son olarak, Lynch ve kardeşi Rocky, the Driver Era adlı bir grup oluşturdular ve müzik kariyerlerine bu şekilde devam ettiler.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.