Emel Meslusi kimdir?

Tunuslu şarkıcı ve söz yazarı olan Emel Meslusi kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
03 Nisan 2024 17:31
GÜNCELLEME
03 Nisan 2024 17:47
Emel Meslusi kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Emel Meslusi, 11 Ocak 1982'de Tunus'ta doğmuş bir şarkıcı ve söz yazarıdır. Dünya çapında ün kazanmasını sağlayan şarkısı "Kelmti Horra," Tunus Devrimi ve Arap Baharı'nın sembolü haline gelmiştir. Meslusi'nin müziği Arap ve Batı kültürlerini birleştirerek benzersiz bir tarz oluşturmuştur. İlk stüdyo albümü olan "Kelmti Horra" 2012'de yayınlanmış ve eleştirmenlerden büyük övgüler almıştır. Daha sonra elektronika ve klasik müziği birleştirdiği ikinci albümü "Ensen"i 2017'de çıkarmıştır. 2019'da ise İngilizce olarak kaydettiği "Everywhere We Looked Was Burning" adlı albümüyle dikkat çekmiştir.

2020'de Tunus Arapçasıyla seslendirdiği "Holm" adlı şarkısının videosu milyonlarca kez izlenmiştir. Meslusi'nin müziği, İran şarkısı "Soltane Ghalbhaa"nin Arapça versiyonu olan "Holm" ile daha geniş bir kitleye ulaşmıştır.

Emel Meslusi, müziğe olan tutkusunu genç yaşta keşfetmiş ve yeteneklerini geliştirmiştir. Politik şarkılarıyla da tanınan Meslusi, müziğinde toplumsal ve siyasi mesajlar vermeye önem vermektedir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.