Bahçeli Alparslan Türkeş'i andı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine mutlaka ulaşılacaktır. Türk birliğinin hasretini çekip hayallerini kuran Merhum Türkeş Bey'in inanıyorum ki ruhu şad olacaktır." ifadelerini kullandı.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
03 Nisan 2024 17:53
GÜNCELLEME
03 Nisan 2024 18:20
Bahçeli  Alparslan Türkeş'i andı
AA
Kaynak AA

Bahçeli, partisinin Kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in vefat yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Türk siyaset ve demokrasi hayatına derin izler bırakan müstesna isimlerin maşeri vicdanda muhkem bir mevkinin olmasıyla, takdir, tazim ve şükranla hatırlanmasının Türk milletine özgü alicenap ve vefakar bir özellik olduğunu ifade eden Bahçeli, vatan ve millet sevgisiyle mücehhez değerli şahsiyetlerin sadece yaşadıkları dönemleri değil, kendilerinden sonraki devirleri de fikir, görüş ve düşünceleriyle etkilediğinin apaçık bir gerçek olduğunu dile getirdi. 

Merhum Alparslan Türkeş'in de böyle bir vasfa ve vakara ziyadesiyle sahip olduğunu vurgulayan Bahçeli, şu değerlendirmelerde bulundu:

Bahçeli, merhum Türkeş'in iki kutlu emaneti olan MHP ve Ülkü Ocakları'nın bugünkü zaman diliminde, bir yanda milli ve manevi değerlerin muhafızı diğer yanda da milletin istikbal ve istiklal güvencesi mertebesine eriştiğini ifade etti.

Kara propagandaların, karanlık projelerin, karamsar palavraların biteviye faal ve faaliyet halinde olduğu şu günlerde MHP'nin Türk siyasetinin istikrar ve itibar aydınlığı olarak öne çıktığına dikkati çeken Bahçeli, "Bu gerçeğin ışığında, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri'nde de MHP yüzde 16,62'lik oy oranı ve kazandığı 220 belediye başkanlığıyla hamdolsun umutları diriltmiş, Cumhur İttifakı'nın gücüne güç eklemiştir." dedi.

Bahçeli, partisinin milli özlem ve hedeflere her zaman tercüman olduğunu, millet ne diyorsa ona kulak verdiğini ifade ederek, nitekim hayata ve hadiselere bakışlarının fikri mihveri olan Türk milliyetçiliğinin, demokrasiyle ayrılmaz ve ayrıştırılması imkansız bütünlük içinde olduğunu belirtti.

Bahçeli, şöyle devam etti:


Partilerinin ve Türkiye'nin önünün açık olduğunu, seçimsiz geçecek yaklaşık 4 yıllık sürede Türkiye'nin her alana teşmil edilecek reformlarla yükselişini devam ettireceğini kaydeden Bahçeli, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Siyasette elde ettikleri geçici mevzi kazanımlarla şımarmaya ve tahriklerini göstermeye başlayanların günün sonunda nasıl bir demokratik akıbetle karşılaşacağını da herkes görecektir.

Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine mutlaka ulaşılacaktır. Türk birliğinin hasretini çekip hayallerini kuran Merhum Türkeş Bey'in inanıyorum ki ruhu şad olacaktır. Vefatının 27. yıl dönümünde merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey'i, aziz şehitlerimizi, tarih boyunca, vatan ve millet sevdası ile can veren muhterem ecdadımızı, bu değerler uğruna hayatlarını kaybetmiş ülküdaşlarımızı rahmet, minnet ve şükran hislerimle anıyorum. Mekanları cennet, Cenab-ı Allah hepsinden ayrı ayrı razı olsun."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.