Merkez Bankası piyasadan döviz aldı

Merkez Bankası, uzun bir aradan sonra döviz piyasasına geri dönerek sürpriz bir hamle yaptı. Bugün piyasalarda döviz alımı gerçekleştiren banka, Dolar/TL'nin 31,90'a yaklaştığı bir ortamda alımlarını gün boyunca sürdürdü.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
03 Nisan 2024 23:41
GÜNCELLEME
03 Nisan 2024 23:58
Merkez Bankası piyasadan döviz aldı
AK
Afife Kaya Editör

Merkez Bankası, uzun bir aradan sonra döviz piyasasına geri dönerek sürpriz bir hamle yaptı. Bugün piyasalarda döviz alımı gerçekleştiren banka, Dolar/TL'nin 31,90'a yaklaştığı bir ortamda alımlarını gün boyunca sürdürdü. Bu yılın başından itibaren, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki düşüş dikkat çekerken, bankanın alıcı pozisyonunda olması, özellikle piyasalarda bir değişiklik sinyali olarak yorumlandı.

Rezervlerde düşüş 

Bloomberg HT'ye bilgi veren kaynaklara göre, TCMB'nin döviz alımları, Dolar/TL'nin 31,90 seviyelerine doğru düşmeye başladığı sırada gerçekleşti. Yeni ekonomi yönetimi altında Merkez Bankası rezervlerinde geçen yılın son çeyreğinde hızlı bir artış yaşanmışken, bu yılın başından itibaren düşüş yaşandı. Özellikle, swap işlemleri hariç net rezervlerdeki 28 milyar dolarlık düşüş, dikkat çekici bir gerileme olarak kaydedildi ve rezervlerin -65,1 milyar dolara kadar indiği belirtildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.