Rusya, Fransa'yı Ukrayna konusunda ikaz etti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Fransa'nın Ukrayna'ya asker gönderme konusunda uyarıda bulundu. Fransız mevkidaşı Sebastien Lecornu'ya yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna meselesi ele alındı ve asker gönderilmesinin Fransa için sorun yaratabileceği konusunda uyardı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 00:54
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 00:55
Rusya, Fransa'yı Ukrayna konusunda ikaz etti
AK
Afife Kaya Editör

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun, Fransa'yı Ukrayna'ya asker gönderme konusunda uyarması gündeme bomba gibi düştü. Yapılan açıklamalara göre, Şoygu'nun Fransız mevkidaşı Sebastien Lecornu'ya yönelik yaptığı telefon görüşmesinde Ukrayna meselesi öne çıktı.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Şoygu'nun Fransız mevkidaşı Lecornu'ya, Ukrayna'ya asker göndermeleri halinde bu durumun Fransa için sorun yaratabileceği konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi. Ayrıca, Şoygu'nun Kiev rejiminin Batılı destek olmadan hiçbir şey yapmadığına dair ifadeleri dikkat çekti.

Görüşmede ayrıca, Moskova'daki terör saldırısıyla ilgili de konuşulduğu ve Lecornu'nun bu saldırıya ilişkin Rusya'yı DEAŞ ile ilişkilendirme girişimlerini reddettiği ifade edildi. Rusya'nın terör saldırısını organize edenler arasında Ukrayna izlerine dair bilgiler bulunduğu vurgulandı.

Fransa Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada ise, Lecornu'nun, Rusya'ya Ukrayna ile terör saldırısı arasında bir bağ olduğuna dair bilgi bulunmadığını ve Rusya'nın bu durumu istismar etmemesi gerektiğini belirttiği aktarıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.