Altın fiyatları ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell'ın konuşmasının ardından rekor kırdı

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası (Fed) yönetiminden bu yıl içinde faiz indirimi yapılabileceği sinyallerinin ardından tarihi zirveyi gördü.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 10:33
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 11:01
Altın fiyatları ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Powell'ın konuşmasının ardından rekor kırdı
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Piyasaların beklediği açıklamalar FED Yönetiminden geldi.

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın ve diğer Fed yetkililerinin bu yıl içinde faiz indirimi beklentilerini korudukları yönündeki mesajları altını coşturdu.

Altın fiyatları yeni tarihi zirvesini gördü.

Fed Başkanı Jerome Powell, ekonominin genel olarak bekledikleri gibi seyretmesi halinde çoğu Fed üyesinin bu yılın bir noktasında politika faizini düşürmeye başlamanın uygun olacağını düşündüğünü açıkladı.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic de, bu yıl hala son çeyrekte yapılacak bir faiz indirimi olacağı yönündeki öngörünü paylaştı.

Faiz indirimi beklentileri

Piyasalar, Fed'in yüzde 64 ihtimalle haziranda faiz indirimine başlayacağına yönelik fiyatlamalar yaparken, ABD doları ve tahvil getirileri düştü. Bu da altın fiyatlarındaki yükselişi destekledi.

Kanadalı yatırım bankası TD Securities'de emtia stratejisi küresel başkanı Bart Melek, FED'in enflasyon hedefine ulaşılmadan önce önemli ölçüde indirime gideceğini göstermesi açısından açıklamaların çok olumlu olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Altın fiyatlarında son durum

Powell'ın konuşmasının ardından altının ons fiyatı yükseliş eğilimini üst üste yedinci işlem gününe taşıdı.

2 bin 304 doları test eden altının ons fiyatı bugün sabah saatlerinde 2 bin 296 dolardan işlem gördü.

Altının gram fiyatı saat 9.30 itibariyle 2358 TL oldu. Çeyrek altın 3 bin 873 TL'den, Cumhuriyet altını ise 16 bin 240 TL'den alıcı bulurken bu tablo gümüşe de yansıdı.

Gümüş fiyatları, dün ons başına 27 doların üzerinde kapanarak Haziran 2021'den bu yana en yüksek seviyesini gördü.

 Gram gümüş ise 27,79 TL'den işlem gördü.

Gözler ABD’den gelecek verilerde

Altın piyasasında Cuma günü açıklanacak ABD'nin mart ayı istihdam verisinin yanında gelecek hafta açıklanacak yeni enflasyon verileri de yakından izlenecek.

Madencilik şirketi Scorpion Minerals'in baş yatırım yetkilisi Michael Langford, tarım dışı istihdamın beklentileri karşılaması ya da beklentilerden daha kötü gelmesi halinde faiz indirimi potansiyeli açısından olumlu olacağın ve bunun da altını destekleyeceğini söyledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.