Hüseyin Can Güner, ATA'nın huzurunda!

Çankaya Belediye Başkanı Hasan Can Güner, dün mazbatasını alarak görevine başladı. Güner, bugün ilk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 11:58
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 12:35
Hüseyin Can Güner, ATA'nın huzurunda!
Ecem Çetin Editör

Türkiye, pazar günü sandık başına gitti. 

Milyonlarca seçmen yerel yöneticileri belirlemek için oy kullandı. 

31 Mart sonrası partilerde devir teslim törenleri başladı. 

Ankara'nın Çankaya ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Hüseyin Can Güner, kesin olmayan sonuçlara göre  yüzde 65,26 oy alarak, belediye başkanı seçildi. 

Dün gerçekleştirilen devir teslim töreninde  Hüseyin Can Güner,  görevi Alper Taşdelen'den devraldı.

Başkan Güner, görevi devraldıktan sonra bugün ilk ziyaretini Anıtkabir'e yaptı. 

Hüseyin Can Güner, ATA'nın huzuruna  Belediye Meclis üyeleri, CHP Çankaya İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolu Başkanı ile yöneticileri ile çıktı. 

Güner, mozoleye çelenk bıraktı.

" Yurttaşlarımıza hizmet ederek, ilkelerinize ve devrimlerinize sahip çıkarak göstereceğiz"

Çankaya Belediye Başkanı Güner, Anıtkabir Özel Defteri’ne şunları kaydetti; 

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk,

100 yıl önce kurduğunuz Cumhuriyeti gençlere emanet etmiştiniz; 100 yıl sonra bugün Cumhuriyetin kalbi ve yıkılmaz kalesi olan Çankaya'nın genç belediye başkanı olarak meclis üyelerimizle birlikte huzurunuzda olmanın kıvancı içerisindeyim. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilen seçimlerin ardından 30'lu yaşlarında cephelerde gönüllerini memleketine adayan sizin mirasçınız olan gençler, 30'lu yaşlarında Cumhuriyetin kentlerini yönetmeye talip oldular ve belediye başkanı seçildiler. Şimdi size olan vefamızı, minnetimizi ve bağlılığımızı bu görevi liyakatle yerine getirip, yurttaşlarımıza hizmet ederek, ilkelerinize ve devrimlerinize sahip çıkarak göstereceğiz.

Büyük Atatürk,
'Benim hatıralarımın yaşayacağı yer Çankaya olacaktır' demiştiniz. Tarihin bize yüklediği sorumluluğun farkında olarak, Çankayamızı her alanda parlayan bir yıldız yapma mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürecek, hatıranızı ilelebet yaşatacağız."

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.