Türker İnanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı!

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Türker İnanoğlu, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybetti. Ölümü sanat dünyasını yasa boğan İnanoğlu bugün son yolculuğuna uğurlandı.

Ecem Çetin Editör
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 12:59
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 16:47
Türker İnanoğlu, son yolculuğuna uğurlandı!
Ecem Çetin Editör

Yeşilçam filmlerinin mimarlarından birisi olan, çok sayıda filmin yapımcılığın ve yönetmenliğini yapan Türker İnanoğlu'ndan geçtiğimiz günlerde acı haber geldi. 

Yeşilçam'ın 'Bay Sinema' olarak tanınan  Türker İnanoğlu,   87 yaşında hayatını kaybetti.

Vefat haberi ailesini, yakınlarını ve Türk sinemasını yasa boğan  usta yapımcı ve yönetmen bugün son yolculuğuna uğurlanıyor. 

Türker İnanoğlu için bugün Tim Show Center'da tören düzenlendi.

Törene, usta yönetmeninin 50 yıllık hayat arkadaşı Yeşilçam'ın unutulmaz oyuncusu  Gülşen Bubikoğlu,  Türker İnanoğlu'nun oğlu İlker İnanoğlu, kızı Zeynep İnanoğlu,  Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,   Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Birol Güven, Fenerbahçe Başkanı  Ali Koç, Sumru Yavrucuk, Zafer Ergin, Kerem Alışık, Şevket Çoruh, Müjdat Gezen ve çok sayıda isim katıldı. 

İlker İnanoğlu, törende şu konuşmayı yaptı;

Zeynep İnanoğlu Özdemir, ise şu ifadeleri kullandı; 

İnanoğlu, daha sonra öğle namazına müteakip Levent Barbaros Hayrettin Paşa Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Kanlıca'da aile mezarlığına defnedildi. 

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.