Corey Walden kimdir?

Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde (BSL) Galatasaray Ekmas'ta forma giyen Amerikalı profesyonel basketbol oyuncusu Corey Walden kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 15:21
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 15:26
Corey Walden kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Galatasaray Ekmas, Amerikalı profesyonel basketbolcu Torrian Corey Walden'ı transfer etti. Walden, Türk Basketbol Süper Ligi'nde (BSL) forma giyecek. 1.88 m. boyundaki oyuncu, oyun kurucu pozisyonunda görev yapıyor. Stetson ve Eastern Kentucky üniversitelerinde basketbol oynayan Walden, daha önce NBA Gelişim Ligi'nde, Belçika ve İsrail'de profesyonel olarak mücadele etti.

Lise kariyerinde Daytona Beach, Florida'daki Seabreeze High School'u temsil eden Walden, 57 üçlük isabetiyle bölgesinde lider oldu ve son senesinde maç başına 28.4 sayı ve dört top çalma ortalamasıyla başarılar elde etti. Üniversite kariyerine Stetson'da başlayan Walden, 2011 Atlantic Sun Konferansı Yılın Çaylağı seçildi. Daha sonra Eastern Kentucky'e transfer olan oyuncu, burada Lou Henson All-America Takımı'na seçildi ve 2014–15 sezonunda 18.6 sayı, 4.0 ribaund, 3.8 asist ve 3.1 top çalma ortalamasıyla oynadı.

Profesyonel kariyerine Maine Red Claws'ta başlayan Walden, daha sonra Belçika temsilcisi Telenet Oostende ve İsrail'in Hapoel Holon takımlarında oynadı. Holon'da MVP seçilen Walden, İsrail Basketbol Premier Ligi'nde önemli bir performans sergiledi. 2019 NBA Yaz Ligi'nde Toronto Raptors forması da giyen Walden, son olarak Bayern Munich'te mücadele etti ve şimdi Galatasaray Ekmas'a katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.