Akwasi Yeboah kimdir?

Basketbol Süper Ligi'nde ( BSL) Galatasaray Ekmas'ta forma giyen İngiliz profesyonel basketbolcu Akwasi Yeboah kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 15:27
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 15:44
Akwasi Yeboah kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Akwasi Abeyie Yeboah, 15 Haziran 1997 doğumlu İngiliz profesyonel bir basketbolcudur ve Galatasaray Ekmas'ın Basketbol Süper Ligi'nde (BSL) forma giymektedir. Yeboah, İngiliz Ulusal Basketbol Ligi (NBL)'nin Kent Crusaders takımında mücadele etmiş ve 2015 yılında takımını şampiyonluğa taşımıştır. Üniversite basketbol kariyerine Stony Brook Seawolves'ta başlayan Yeboah, son sezonunu Rutgers Scarlet Knights formasıyla geçirerek mezuniyet öğrencisi olarak oynamıştır.

Erken Yaşam ve Kariyer Yeboah, Sekondi-Takoradi, Gana'da doğmuş ancak annesi Winifred'in ona ve abisi Kwame'e daha iyi bir yaşam sağlamak için hemşirelik işi bulmasıyla 9 yaşında İngiltere'nin Chigwell banliyösüne taşınmıştır. Yeboah, futbolcu olarak başladığı spor kariyerine 13 yaşında basketbolla başlamıştır. İlk başlarda basketbolda kötü olduğunu söyleyen Yeboah, beden eğitimi öğretmeninin rekabetçi olmadığını söylemesi üzerine kendisini geliştirmeye karar vermiştir.

Yeboah, Barking Abbey Okulu'nda okurken okulunun en iyi oyuncularına İngiliz Ulusal Basketbol Ligi'nde oynama fırsatı veren Kent Crusaders takımında mücadele etmiştir. 2015 NBL Division I Playoff Şampiyonluğu'nu kazanan takımın önemli bir parçası olmuş ve maç başına 12.7 sayı ve 5.4 ribaund ortalamalarıyla katkı sağlamıştır.

Üniversite Kariyeri Stony Brook (2016–2019) Stony Brook'ta başladığı üniversite kariyerinde Yeboah, 2016-2017 sezonunda redshirt olarak geçirmiştir. Kırmızı gömlek giydiği ilk sezonunda Amerika Doğu All-Freshman Takımı'na seçilmiş ve ortalama 9.5 sayı ve 5.1 ribaund almıştır. İkinci sezonunda ise 15.3 sayı ve 5.1 ribaund ortalamalarıyla performansını sürdürmüş ve Amerika Doğu İkinci Takımı'na seçilmiştir. Junior sezonunda ise 20.4 sayı ortalaması yakalamış ve Amerika Doğu Birinci Takımı'na seçilmiştir.

Rutgers (2019–2020) Mezuniyet öğrencisi olarak son sezonunu Rutgers Scarlet Knights formasıyla geçiren Yeboah, takımına önemli katkılar sağlamış ve Big Ten Sportsmanship Award ödülünü kazanmıştır. Senior sezonunda 9.8 sayı ve 4.8 ribaund ortalamaları tutturmuştur.

Profesyonel Kariyer Yeboah, Saint-Quentin ve Saint-Chamond Basket takımlarında Fransa'da oynadıktan sonra Darüşşafaka'da Türkiye'de mücadele etmiş ve son olarak Galatasaray Ekmas'a transfer olmuştur.

Milli Takım Kariyeri Yeboah, Büyük Britanya'nın U16, U18 ve U20 takımlarında mücadele etmiş ve 2017 FIBA U20 Avrupa Şampiyonası'nda önemli performanslar sergilemiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.