İsmet Akpınar kimdir?

Türkiye Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Galatasaray forması giymekte olan Türk asıllı Alman profesyonel basketbolcu İsmet Akpınar kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 15:59
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 16:05
İsmet Akpınar kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

İsmet Akpınar, 22 Mayıs 1995 doğumlu Türk asıllı Alman profesyonel bir basketbolcudur. Oyun kurucu ve şutör gard pozisyonlarında görev almaktadır ve Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray forması giymektedir.

İlk Yılları Almanya'nın Hamburg şehrinde dünyaya gelen Akpınar, Türk bir ailenin çocuğudur. Kariyerine BC Hamburg gençlik takımlarında başladı. 16 yaşında Almanya'nın üçüncü kademesi olan ProB'de SC Rist Wedel ile profesyonel olarak ilk maçına çıktı ve Eurobasket.com All-German ProB Yılın Çaylağı ödülünü kazandı. Genç yaşta gösterdiği başarılarla dikkat çekti.

Profesyonel Kariyeri Akpınar, Şubat 2013'te ALBA Berlin ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Bu dönemde Almanya Kupası'nı kazandı ve kariyerinde önemli adımlar attı. Daha sonra Ratiopharm Ulm ve Beşiktaş Sompo Japan gibi önemli takımlarda forma giydi. COVID-19 pandemisi döneminde Bayern Münih'e geçiş yaptı ve başarılı performans sergiledi. Bahçeşehir Koleji ve son olarak Fenerbahçe Beko'da da önemli roller üstlendi.

Millî Takım Kariyeri Almanya Milli takımında U16, U18, U20 ve A Milli takım kategorilerinde yer aldı. 2019 Dünya Kupası'nda Almanya kadrosunda yer aldı ve millî takım deneyimi kazandı.

Transferler ve Başarılar Kariyerindeki çeşitli transferlerin yanı sıra, EuroLeague ve Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde gösterdiği performanslarla da adından söz ettirdi. 2023 yılında Galatasaray Nef ile iki yıllık sözleşme imzalayarak Türkiye Basketbol Süper Ligi'nde kariyerine devam etme kararı aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.