Parker Jackson-Cartwright kimdir?

Basketbol Süper Ligi takımlarından Galatasaray Ekmas'ta forma giyen Amerikalı profesyonel basketbolcu Parker Jackson-Cartwright kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
04 Nisan 2024 16:08
GÜNCELLEME
04 Nisan 2024 16:12
Parker Jackson-Cartwright kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Parker Jackson-Cartwright, 12 Temmuz 1995 doğumlu Amerikalı bir profesyonel basketbolcudur ve Basketbol Süper Ligi'nde Galatasaray Ekmas forması giymektedir. Üniversite basketbolunu Arizona Wildcats formasıyla oynamıştır.

Lise Kariyeri Jackson-Cartwright, Los Angeles'ta doğup büyümüştür. Lise kariyerine Loyola High School'da başlamıştır. Ancak junior sezonunda bir stres kırığı nedeniyle 12 maçı kaçırmıştır. Bu dönemde ortalama olarak 14 sayı, sekiz asist, beş ribaund ve iki top çalma ile oynamıştır. Sonrasında ise akademik bir sorun nedeniyle senior sezonunu kaçırmış ve Sierra Canyon School'a transfer olmuştur. Bu süreçte dört yıldızlı bir oyuncu olarak Arizona'ya bağlılığını ilan etmiştir.

Üniversite Kariyeri Üniversite kariyerinde T. J. McConnell'ın yedekleri arasında yer almış ve freshman olarak 2.9 sayı ve 1.8 asist ortalamaları tutturmuştur. İkinci senesinde ise Kadeem Allen ile süre paylaşımı yaparak 5.2 sayı ve 3.4 asist ortalamaları elde etmiştir. Junior sezonunda ise 5.9 sayı, 2.5 ribaund ve 4.1 asist ortalaması yakalamıştır. Senior sezonunda ise 7.8 sayı ve 4.5 asist ortalamaları ile oynamıştır.

Profesyonel Kariyeri Profesyonel kariyerinde Raptors 905 tarafından 2018 NBA G League Draftı'nda 52. sıradan seçilmiştir. Ancak bacak sakatlığı nedeniyle kampta kesilmiştir. Sonrasında farklı liglerde ve takımlarda oynamıştır, özellikle Cheshire Phoenix'te gösterdiği performansla dikkat çekmiştir.

Son Gelişmeler 2023-24 sezonu için Yeni Zelanda Breakers ile anlaşmış ancak Mart 2024'te Galatasaray'a transfer olmuştur.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.