Barış İçin Küçük Bir Şey Yap-Hibrit İyi Niyet Performans Bienali 17 Nisan 2024’te Ankara’da başlıyor

Sanat bu kez odağına barışı koyuyor. Sanatçılar barışa anlamlı bir katkı yapabilmek için buluşuyor. Barış İçin Küçük Bir Şey Yap-Hibrit İyi Niyet Performans Bienali, barıışa ilişkin “iyi niyet” oluşturmak için yola çıkıyor. Bienal, 17 Nisan Çarşamba günü başlıyor.
Ersin Küçükbarak
|
06 Nisan 2024, Cumartesi - 07:06
Barış İçin Küçük Bir Şey Yap-Hibrit İyi Niyet Performans Bienali 17 Nisan 2024’te Ankara’da başlıyor

Sanat hep merkezine insanı koymuştur.

Sanat; zulme, adaletsizliğe, sömürüye ve baskıya karşı duruştur.

Sanat, savaşa karşı barışın yanında oluştur.

İşte sanat bir kez daha varoluşundaki gerçekleri kucaklayacak, mayasındaki saflığı barış için üretime dönüştürecek.

Sanatın her dalı barış için sesini yükseltecek.

Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Öğretim üyesi Prof. Ruhi Konak’ın tasarladığı Barış İçin Küçük Bir Şey Yap-Hibrit İyi Niyet Performans Bienali, Proje Onursal Başkanı Rektör Prof. Erhan Özden’in himayelerinde, 70 koordinatörün yürütücülüğünde gönüllü sanatçı ve bireylerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Bienal Küratörü Prof. Ruhi Konak’ın anlatımıyla bienal barışa ilişkin iyi niyet oluşturmak üzere tasarlandı.

Proje ile uluslararası katılımcılar arasında iyi niyet diyaloğu oluşturulması ve bu diyalog vasıtasıyla barışın tesisi için toplu performans yapılması, aynı fikirde olan insanlar arasında etkileşim sağlanması amaçlandı.

Projenin temel dayanağı ve ulaşmak istediği kitle insan...

Bu bağlamda yaşı, eğitim düzeyi, mesleği ve ekonomik durumu ne olursa olsun toplumun bütün bireyleri, ahlaki ve hukuki sınırlar içerisinde kalmak koşuluyla, bu etkinliğe çağrıldı.

Bütünlüğü bakımından performans niteliğinde olan bienale konu edilecek eserler için sanat alanı ve malzeme türüne ilişkin sınırlama getirilmedi.

Her türlü katkı performans olarak değerlendirildi.

Plastik sanatlar, görsel sanatlar, edebiyat, müzik, sahne sanatları, işitsel sanatlar, dijital sanat, el sanatları, mimarlık, tasarım vd. sanat alanları ile ilgili eserler, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi sanat  galerileri, internet sitesi, diğer internet ortamları, sosyal medya vd. alanlarda sergilenmek, izlenmek, dinlenmek ve yayınlanmak üzere tasnif edildi.

Bienale Türkiye, Meksika, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, Kırgızistan, İran, İtalya, İngiltere gibi ülkelerden 2827 eser bağışı gerçekleştirildi.

Katılımcılar ve koordinatörler arasından yedi katılımcıya Barış İçin Küçük Bir Şey Yap -İyi Niyet Ödülü-verilecek.

Bienal kapsamında sergilerin yanı sıra bir kongre, bir konser ve uygulamalı sanat çalıştayı da gerçekleştirilecek.

2024 yılı uygulaması, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Kültür ve Sanat Topluluğu, Sanatçı Çalışıyor, Sessizler Tekkesi, Gelenek Atölyesi sanat platformlarının iş birliğinde yapılacak.

Bienal programı şöyle;

Sergi açılışı: 17 Nisan 2024 Çarşamba  saat 14.00

Çalıştay açılışı: 18 Nisan 2024 Perşembe  saat: 10. 30

Konser: 24 Nisan 2024 Çarşamba saat 14.00

Kongre: 25 Nisan 2024 Perşembe saat 10.30

Detaylı bilgi için https://www.mgu.edu.tr/barisicinkucukbirseyyap/ web sitesine, @barisicinkücükbirseyyapinstagram sayfasına, https://www.youtube.com/@barisicinkucukbirseyyap sayfalarına bakabilirsiniz.




http://www.ankaramasasi.com/haber/2132714/baris-icin-kucuk-bir-sey-yap-hibrit-iyi-niyet-performans-bienali-17-nisan-2024te-ankarada-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.