İran Devrim Muhafızları Ordusu: ABD, İran'a karşı İsrail'e destek verirse "pişman edici" tepkiyle karşılaşır

İran Devrim Muhafızları Ordusu, ABD'nin İran'a karşı saldırıya herhangi bir destek vermesi veya katılımı halinde, İran Silahlı Kuvvetlerinin "kararlı ve pişman edici" tepki vereceği uyarısında bulundu.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
14 Nisan 2024 07:28
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 07:46
İran Devrim Muhafızları Ordusu: ABD, İran'a karşı İsrail'e destek verirse ''pişman edici'' tepkiyle karşılaşır
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Devrim Muhafızları Ordusunun İsrail'e başlatılan saldırıyla ilgili bildiri yayımladı.

İsrail'in İran'ın Şam'daki konsolosluğuna yönelik saldırısına karşılık, İran'ın, Birleşmiş Milletler (BM) Sözleşmesi'nin 51. maddesi uyarınca meşru müdafaa hakkı çerçevesinde İsrail'in işgali altında bulunan topraklardaki askeri hedeflere saldırı başlattığına dikkat çekilen bildiride şöyle denildi:

“Amaç saldırganı cezalandırmak”

"İran, haklarını güvence altına almak ve saldırganı cezalandırmak amacıyla siyonist terör ordusunun işgal altındaki topraklarda bulunan önemli askeri hedeflerine saldırarak, stratejik istihbarat yeteneklerini, füzelerini ve insansız hava araçlarını başarıyla vurup imha etti."

ABD’ye “İsrail’e destek verme” uyarısı

"Terörist Amerikan hükümeti, İran'ın çıkarlarına zarar verecek herhangi bir destek ve katılımının, İran Silahlı Kuvvetlerinin kararlı ve pişman edici tepkisiyle sonuçlanacağı konusunda uyarıldı." açıklamasında bulunuldu.

İsrail'in eylemlerinden ABD yönetiminin sorumlu olduğu belirtilen bildiride İsrail'in engellenmemesi halinde hem Tel Aviv'in hem de Washington'un bunun sonuçlarına katlanmak zorunda kalacağı uyarısı yapıldı.

İran'ın meşru çıkarlarını her türlü saldırgan eylem ile yasa dışı güç kullanımına karşı koruyacaklarını vurgulayan Devrim Muhafızları, herhangi bir ülkeden ABD veya İsrail adına gelecek tehdidin kaynağına da karşılık verileceğini ilan etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.