CNN’den, “ABD, İran’a saldırıya destek verecek mi? sorusuna yanıt

İran’ın saldırısı sonrası İsrail verilecek yanıta odaklanırken Washington Yönetimi’nin karşı saldırıya destek verip vermeyeceği sorusuna yanıt aranıyor. ABD yayın kuruluşu CNN, Biden’ın bu konudaki duruşuna açıklık getirdi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
14 Nisan 2024 07:31
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 07:59
CNN’den, “ABD, İran’a saldırıya destek verecek mi? sorusuna yanıt
AA
Kaynak AA

İran, Şam’daki konsolosluğuna yönelik İsrail saldırısına yanıt verdi.

Hava saldırıları sınırlı olarak gerçekleşirken İsrail buna vereceği yanıta hazırlanıyor.

Beyaz Saray’ın bu yanıta desteği yada katılımı olacak mı sorusuna dünya medyası yanıt arıyor

Nitekim, Amerikan CNN TV kanalı adı açıklanmayan kıdemli bir yetkiliye dayandırdığı haberinde,  Biden’ın Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, Washington'ın pozisyonunu değerlendirdiğini duyurdu.

Kıdemli yetkiliye göre, ABD Başkanı Joe Biden, İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "ABD'nin İsrail'e desteği tamdır." mesajı verse de İsrail'in İran'a yönelik herhangi bir karşı saldırısına destek olmayacaklarını iletti.

Bu geceki tabloda İsrail'in kazandığını savunan Biden,  İran'ın İsrail'e kayda değer bir zarar veremediğini ifade etti.

Amerikan Axios haber sitesi de, adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisinin benzer şekilde, İran'ı hedef alacak bir İsrail "karşı saldırısını" ABD'nin desteklemediğini yönündeki açıklamasını aktardı.

İran'ın saldırıları yaklaşık 5 saat sürmüş

CNN'e açıklama yapan bir başka Amerikalı yetkili, İran'ın İsrail'e yönelik hava saldırılarının yaklaşık 5 saat sürdüğünü açıkladı.

İran'ın saldırılarını "en güçlü şekilde" kınayan ve İsrail Başbakanı Netanyahu'ya "İsrail'e desteklerinin tam olduğu" mesajını ileten ABD Başkanı Biden,  İran'a ortak diplomatik tepki verilmesi için G-7 liderlerini bugün toplayacağını duyurmuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.