Karagümrük-Fenerbahçe muhtemel11'ler belli oldu

Trendyol Süper Lig'in 32. haftasında VavaCars Fatih Karagümrük Fenerbahçe’yi konuk edecek. Her iki takımın muhtemel 11’leri belli oldu. İşte detaylar.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
14 Nisan 2024 09:31
GÜNCELLEME
14 Nisan 2024 10:02
Karagümrük-Fenerbahçe muhtemel11'ler belli oldu
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Fenerbahçe, Karagümrük deplasmanına mutlak 3 puan için çıkacak.

Kazanıp liderlik koltuğuna oturmak isteyen Fenerbahçe, 3 puanı alırsa Galatasaray’ın Corendon Alanyaspor deplasmanında puan kaybetmesini bekleyecek.

Telafisi zor haftalara girilirken Karagümrük Fenerbahçe maçı Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak.

Karşılaşmada hakem Tugay Kaan Numanoğlu düdük çalacak.

VAR koltuğuna yabancı hakem

Türkiye Futbol Federasyonu, İtalya, İspanya, Almanya, Hollanda ve Portekiz futbol federasyonlarından yapılan VAR talebinin kabul edildiği duyurmuştu.

Bu çerçevede Karagümrük- Fenerbahçe maçında VAR koltuğunda yabancı hakem oturacak.

Aynı zamanda İngilizce iletişim kurabilen AVAR, AVAR 2 ve VAR destekçisi de bu karşılaşmada görev yapacak.

Karagümrük ve Fenerbahçe’nin puan durumları

Fenerbahçe, Süper Ligde bu sezon oynadığı 31 karşılaşmada 26 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle 82 puan topladı.

Galatasaray'ın 2 puan gerisinde ikinci sırada yer alan İsmail Kartal’ın öğrencileri, son 6 maçını da kazanarak 18 puan topladı.

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda mağlup olmayan tek takım unvanını koruyor. Rakip sahada çıktığı 15 maçın 14'ünü kazanan sarı lacivertliler sadece ilk devrede Adana Demirspor deplasmanında berabere kaldı.

İsmail Kartal ile Tolunay Kafkas 5. kez rakip olacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ile Karagümrük Teknik Direktörü Tolunay Kafkas,5. Kez birbirlerine rakip olacaklar.

Karşılaştıkları 4 maçta İsmail Kartal; Fenerbahçe ve Gaziantepspor'u çalıştırırken; Tolunay Kafkas da Karabükspor, Akhisar Belediye ve MKE Ankaragücü'nün başındaydı.

Bu 4 maçta; İsmail Kartal'ın ekipleri 3, Kafkas'ın takımları ise 1 galibiyet almayı başardı.

Fenerbahçe’de kimler eksik?

Bu sezon 4. sarı kartını gören Polonyalı futbolcu Sebastian Szymanski sarı lacivertli takımda yer almayacak.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından 1 maç men cezası alan kaleci İrfan Can Eğribayat da forma giyemeyecek.

Öte yandan, Olympiakos deplasmanında sakatlanarak oyundan çıkan ve menisküs yırtığı tespit edilen Jayden Oosterwolde de kadroda yer alamayacak.

Aynı müsabakada sakatlanarak maçtan çıkan stoper Rodrigo Becao ile sakatlıklarını atlatıp takımla çalışmalara başlayan Alexander Djiku ve Joshua King'in durumunun maç saatinde netlik kazanması bekleniyor.

Mert Hakan Yandaş ise bireysel olarak çalışmalarına devam ediyor.

20 maçlık yenilmezlik serisi

Fenerbahçe Süper Ligde oynadığı son 20 maçta hiç yenilmedi.

Fatih Karagümrük, Sivasspor, Beşiktaş, Kayserispor, İstanbulspor, Konyaspor, Gaziantep FK, Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Rizespor, Kasımpaşa, Hatayspor, Pendikspor, Trabzonspor ve Adana Demirspor'u mağlup etmeyi başaran sarı lacivertliler; ligin ilk yarısında oynanan Adana Demirspor, Galatasaray ve ligin ikinci yarısındaki Samsunspor ve Alanyaspor maçlarında ise berabere kaldı.

Karagümrük ile 16. randevu

Fatih Karagümrük ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 15 kez karşılaştı.

Bu müsabakalardan 10’unda  sarı lacivertliler, birinde ise kırmızı-siyahlılar kazanırken 4 karşılaşma berabere sona erdi.

Fenerbahçe, Karagümrük’e tam 65 yıldır mağlup olmuyor. Fenerbahçe bugüne kadar Karagümrük’e 26 gol atarken, Karagümrük sarı lacivertliler karşısında 15 kez gol sevinci yaşadı.

 İki takım arasında sezonun ilk yarısında Kadıköy’de oynanan ki karşılaşmayı Fenerbahçe 2-1 kazanmıştı.

Geçtiğimiz sezon Kadıköy'de oynanan ve 5-4 Fenerbahçe’nin kazandığı mücadele ise iki takım arasındaki rekabette en gollü maç olarak kayıtlara geçmişti.

Fenerbahçe deplasmanda hiç kaybetmedi

Fenerbahçe, bu sezon deplasmanda 15 maça çıkarken İsmail Kartal,  lig tarihinin en iyi dış saha performanslarından birine imza attı.

Sarı lacivertliler, 14 galibiyet, 1 beraberlik elde ederken mağlubiyet yüzü görmedi.

Trabzon'da aldığı son galibiyetle birlikte deplasmanda 43 puan toplayan Fenerbahçe, bu maçlarda rakip fileleri 35 kez sarsmayı başardı.

Fenerbahçe, 10 deplasman maçında kalesini gole kapattı.

7 futbolcu kart sınırında

Fenerbahçe'de, Fatih Karagümrük karşılaşması öncesi; Michy Batshuayi, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Rodrigo Becao, Mert Müldür, Edin Dzeko ve Ferdi Kadıoğlu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu 7 futbolcu Karagümrük karşısında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki hafta oynanacak Sivasspor karşısında forma giyemeyecek.

Karagümrük - Fenerbahçe maçında muhtemel 11'ler

Karagümrük: Sirigu, Salih, Biraschi, Koray, Veseli, Bertolacci, Paoletti, Can Keleş, Eysseric, Güven Yalçın, Lasagna.

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Bonucci, Çağlar, Ferdi, Krunic, Fred, İsmail Yüksek, İrfan Can Kahveci, Dusan Tadic, Edin Dzeko.

.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.