Bahçeli, muhalefete seslendi, "Yerel ve genel seçimleri karıştırmak yanlıştır"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısında konuştu. 31 Mart yerel seçimlerini değerlendiren Bahçeli, "Milletimizin mesajını aldık "dedi, seçimlerde başarı yakalayan muhalefete seslenerek, "Fazladan belediye kazanmakla iktidar olunmaz" ifadelerini kullandı.
Onur Çetinkaya
|
16 Nisan 2024, Salı - 10:53
Bahçeli, muhalefete seslendi, "Yerel ve genel seçimleri karıştırmak yanlıştır"

Türkiye Büyük Millet Meclisi, 31 Mart seçimleri sonrası yeniden mesaiye başladı.

TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşan Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli geride kalan seçimi dair açıklamalarda bulundu.

31 Mart seçimlerinde MHP'nin  yüzde 16,62 oy oranı yakaladığının altını çizen Bahçeli, parti olarak milletin mesajını da aldıklarını belirtti.

Yerel ve genel seçimleri karıştırmanın yanlış olduğunu söyleyen Bahçeli, seçimlerde başarı yakalayan muhalefete seslenerek, "Fazladan belediye kazanmakla iktidar olunmaz, Türkiye'de iktidar tektir o da Cumhurbaşkanlığı kabinesidir.  " ifadelerini kullandı. 

Yerel iktidar olduk diyenlerin  hayal aleminde olduklarını söyleyen MHP lideri, "Şımarıklığın alemi yoktur. Çünkü bugün şımaranların yarın milletten şamarı yemeleri mukadderdir." diye konuştu.

Milletin iradesine saygı duyduklarını söyleyen Bahçeli, "Seçimsiz geçecek 4 yılın önü açılmıştır." diyerek erken seçim söylentilerinin de önüne geçti. 

Yerel seçimin tamamlanmasıyla 2028 için çalışmalara başlanacağını belirten MHP Genel Başkanı, yeni anayasa çağrısını yineledi. "Türk siyaset hayatını yeni bir anayasa ile taçlandırmalıyız" dedi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133896/bahceli-muhalefete-seslendi-yerel-ve-genel-secimleri-karistirmak-yanlistir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.