Ümit Özdağ, Ümit Özat'ı başdanışmanlığına getirdi!

Eski millî futbolcu Ümit Özat, Zafer Partisi'nin spordan sorumlu başdanışmanı olarak atandı.
Ecem Çetin
|
16 Nisan 2024, Salı - 15:41
Ümit Özdağ, Ümit Özat'ı başdanışmanlığına getirdi!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinde yeni bir görevlendirmede bulundu. 

Ümit Özdağ,  partisinin spordan sorumlu başdanışmanı görevine tanınan bir ismi geçirdi. 

Fenerbahçe futbol takımının eski kaptanı Ümit Özat, Zafer Partisi Spordan Sorumlu Başdanışmanı oldu. 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ümit Özat'ın gelişini sosyal medya hesabından duyurdu. 

Özat'la fotoğrafını paylaşan Özdağ, şu ifadeleri kullandı; 

Ümit Özat kimdir?

30 Ekim 1976 doğumlu futbol efsanesi Ali Ümit Özat, hem futbolculuk hem de teknik direktörlük kariyerindeki başarılarıyla tanınan bir isimdir. Genç yaşta futbol dünyasına adım atan Özat, sol bek mevkiinde oynadığı futbolu ve liderlik vasıflarıyla ön plana çıkmıştır.

Futbolculuk Kariyeri:

Ümit Özat, futbolculuk kariyerine Gençlerbirliği'nin altyapısında başlamış ve 1995-2000 yılları arasında bu kulüpte 166 resmi maçta görev yapmıştır. Daha sonra Bursaspor'a transfer olan Özat, kariyerinin zirvesini Fenerbahçe'de yaşamıştır. Libero mevkiinde görev alan Özat, oyun kurucu, ön libero ve sol bek mevkilerinde görev yapmış, hatta Fenerbahçe'de Roberto Carlos'tan önce sol bek olarak oynamıştır.

Fenerbahçe'deki kaptanlık göreviyle de takımın lider isimlerinden biri olmuştur. 2007 yılında Bundesliga takımlarından Köln'e transfer olan Özat, burada da kaptanlık görevini üstlenmiştir. Ancak sağlık sorunları nedeniyle futbolculuk kariyerini noktalayan Özat, Fenerbahçe'de yardımcı antrenörlük yapma teklifini değerlendirmiştir.

Millî Takım Kariyeri:

Türkiye Millî Futbol Takımı'nda toplamda 53 kez forma giyen Ümit Özat, bu süreçte 2 gol atmıştır. U-21 ve A Millî takımlarda Türk futbolunu uluslararası alanda temsil etmiştir.

Teknik Direktörlük Kariyeri:

Futbolculuk kariyerinden sonra teknik direktörlük alanına adım atan Ümit Özat, Elazığspor, Boluspor, Samsunspor, Mersin İdman Yurdu, ve Gençlerbirliği gibi takımlarda görev yapmıştır. Teknik direktörlük kariyerinde yaşadığı deneyimlerle bilgi birikimini artıran Özat, Bosna Premier League kulübü Čelik Zenica'da da teknik direktörlük yapmıştır. 2020 yılında Adana Demirspor ile anlaşsa da kısa süre sonra istifasını vermiştir.


http://www.ankaramasasi.com/haber/2133929/umit-ozdag-umit-ozati-basdanismanligina-getirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.