Polisten 'Maocu isyancılara' operasyon

Hindistan'ın Çatisgar eyaletinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonda, "Maocu isyancılara" karşı başlatılan çatışmada çok sayıda isyancı öldürüldü.
Kaynak: AA
|
16 Nisan 2024, Salı - 19:48
Polisten 'Maocu isyancılara' operasyon

Hindistan'ın Çatisgar eyaletinde, polis güçleri tarafından "Maocu isyancılara" yönelik gerçekleştirilen operasyon büyük bir çatışmaya dönüştü. Çatışmada çok sayıda isyancı hayatını kaybederken, güvenlik güçleri de kayıplar verdi. Yetkililer, çatışmanın devam ettiğini ve daha fazla isyancının cesedine ulaşabileceklerini belirtti.

Polis yetkilileri, Çatisgar'a bağlı Kanker bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda güvenlik güçlerinin "Maocu isyancılara" karşı harekete geçtiğini açıkladı. Operasyon sırasında güvenlik güçlerinin yoğun ateş altında kaldığı ve saldırganlara karşılık verdiği bildirildi. Bu karşılıklı çatışma sonucunda şiddetli çatışmalar yaşandı.

Çatışmanın ardından bölgede geniş çaplı bir arama operasyonu başlatıldı ve Maocu isyancılara ait en az 29 ceset bulundu. Ayrıca, çatışmada yaralanan 3 güvenlik görevlisinin hayati tehlikeyi atlattığı ve arama sırasında birçok silahın ele geçirildiği ifade edildi.

Polis yetkilileri, Çatisgar'ın Çotebetiya bölgesinde bulunan polis karakolu sınırlarındaki ormanlık alanda çatışmanın devam ettiğini belirtti ve daha fazla isyancının cesedine ulaşılabileceği uyarısında bulundu.

Maocu isyancılar, Çin'in devrimci lideri Mao Zedong'dan ilham alarak 1967'den bu yana Hindistan'ın kuzeyi, doğusu ve merkezinde birçok eyalette silahlı eylemler düzenliyorlar. İsyancılar, kabile ve yoksulların daha geniş haklara sahip olması için mücadele ettiklerini savunuyorlar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133962/polisten-maocu-isyancilara-operasyon
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.