Yanan gece kulübüne ilişkin bina tespiti raporu hazırlandı

Beşiktaş'ta geçtiğimiz ay meydana gelen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınının ardından yapılan incelemede, binanın deprem güvenlik oranının "çok yüksek risk seviyesi"nde olduğu tespit edildi.
Afife Kaya
|
16 Nisan 2024, Salı - 20:50
Yanan gece kulübüne ilişkin bina tespiti raporu hazırlandı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Beşiktaş'ta geçtiğimiz ay yaşanan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği gece kulübü yangınının ardından, olay yerinde detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. İnceleme sonucunda, Gayrettepe Mahallesi'ndeki Yıldız Posta Caddesi'nde bulunan 16 katlı binanın tespiti için "hızlı tarama" yapıldı.

Rapora göre, yangının meydana geldiği binada, 2 bodrum kat + zemin kat + 12 normal kat olmak üzere toplamda 16 kat bulunuyor. Ancak, yapılan incelemede bodrum katlarının kısmen açığa çıktığı ve yangından etkilenen 2. bodrum katta bulunan 3 kolonun hasar gördüğü belirtildi. Öte yandan, yangına bağlı olarak gözle görülür bir statik sistem hasarının olmadığı ifade edildi.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise binanın deprem güvenlik durumuyla ilgili oldu. Binanın "E sınıfı ile çok yüksek risk seviyesi"nde olduğu tespit edilerek, güvenlik açısından ciddi endişelerin olduğu vurgulandı.

İstanbul Arel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sinan Cansız, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, binaların mevcut durumunun hızlı tarama sistemiyle tespit edilmesinin önemine değindi. Cansız, Beşiktaş'taki binanın çok yüksek riskli sınıfta olduğunu belirterek, bodrum katlarda oluşan hasarın riski daha da artırdığını ifade etti. Binanın güvenliği için acil olarak karot alınarak Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın yönergelerine göre tahkik edilmesi gerektiğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2133970/yanan-gece-kulubune-iliskin-bina-tespiti-raporu-hazirlandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.