DMM'den KDV oranlarıyla ilgili açıklama...

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), 'Yiyecek ve içecek satılan yerlerde yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 10’a, yüzde 18 olan KDV oranı da yüzde 20’ye çıkartılacak.' iddiasının doğru olmadığını açıkladı.
DHA
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 07:39
DMM'den KDV oranlarıyla ilgili açıklama...

DMM, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan bir tebliğ taslağı ile yiyecek ve içecek KDV oranlarında herhangi bir artışın olmadığını duyurdu.

DMM, gıda maddelerinde KDV oranının %1, yeme içme sektöründe ise %10 olduğunu belirtti. Ancak, bazı lokantaların bu oran farklılığını istismar ettiğini ve rekabeti bozduğunu tespit ettiklerini ifade etti. Bu lokantaların, yeme içme hizmeti verirken market gibi ürünlerin satışını yaparak %1 KDV hesapladığı ve bu durumun yanlış uygulamaları teşvik ettiği vurgulandı. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın, bu tür suistimalleri önlemek ve konuya açıklık getirmek amacıyla bir tebliğ taslağı hazırlayarak internet sitesinde yayınladığı belirtildi.

Ayrıca, KDV oranlarının sadece Cumhurbaşkanı Kararı ile değiştirilebileceği ve herhangi bir tebliğ ile yapılamayacağına dikkat çekildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise konuyla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu: "KDV oranlarında artış yapmadık. Suistimalleri engellemeye yönelik tedbir alıyoruz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134003/dmmden-kdv-oranlariyla-ilgili-aciklama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.