Ahmet Piriştina kimdir?

1999 ve 2004 yılları arasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuş olan Ahmet Piriştina kimdir?
Canan Salman
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 13:31
Ahmet Piriştina kimdir?

Ahmet Piriştina, 8 Nisan 1952 tarihinde İzmir'in Buca ilçesinde dünyaya gelmiştir. Arnavut kökenli bir ailenin çocuğu olarak II. Dünya Savaşı sonrasında doğmuştur. İlköğretimini Buca'da tamamlamış, ortaokulu İzmir Saint Joseph'te, lise öğrenimini ise İzmir Atatürk Lisesi ve Türkay Koleji'nde bitirmiştir. 1976 yılında eşi Mine Piriştina ile evlenmiş ve bu evlilikten bir oğlu ve bir kızı olmuştur. Oğlu Levent Piriştina, 2014 yerel seçimlerinde Buca Belediye Başkanı seçilmiştir.

Siyasi kariyerine Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkan Vekilliği ile başlayan Piriştina, daha sonra 1994 yerel seçimlerinde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevini üstlenmiştir. DSP'den milletvekili adayı olduğu 1991 yılından itibaren siyasetle yakından ilgilenen Piriştina, 1995 yılında İzmir milletvekili seçilmiş ve çeşitli görevlerde bulunmuştur. 1999 yerel seçimlerinde DSP'den İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiş ve bu görevini 2004 yılına kadar sürdürmüştür.

Piriştina'nın belediye başkanlığı döneminde İzmir'de birçok önemli projenin tamamlanması veya hızlandırılması sağlanmıştır. Ayrıca, sosyal sorumluluk projelerine önem vermiş ve İzmir'deki eğitim ve sağlık alanlarında iyileştirmeler yapmıştır.

15 Haziran 2004 tarihinde ani bir kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Piriştina, İzmir'de büyük bir saygı ve sevgi ile anılmaktadır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134052/ahmet-piristina-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.