Dışişleri Bakanı Fidan, Katar'da konuştu

Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşen bir basın toplantısında, bölge ülkelerinin çatışmaları bölgeye taşımak istemediğini vurgulayarak, İsrail'in Gazze'deki zulmüne dikkat çekti. Fidan, Türkiye'nin Katar ile olan ticaret hedeflerine ulaşma kararlılığını ve askeri işbirliğini ele aldı.
Afife Kaya
|
17 Nisan 2024, Çarşamba - 22:23
Dışişleri Bakanı Fidan, Katar'da konuştu

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleşen ortak basın toplantısında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdülrahman El Sani ile bir araya geldi. Toplantıda, bölgedeki gelişmeler ve işbirliği adımları ele alındı.

Fidan, Filistinli kardeşlerin acılarını hafifletmek için atılabilecek ortak adımları değerlendirdiklerini belirterek, "Bugün kıymetli mevkidaşım Şeyh Muhammed ile Filistinli kardeşlerimizin yaralarının sarılması için yapabileceğimiz ilave ortak adımları değerlendirdik." dedi.

Toplantıda ayrıca Türkiye'nin kısa ve orta vadedeki 5 milyar dolarlık ticaret hedefine ulaşma kararlılığına vurgu yapıldı. Fidan, "Ticaret ve ekonomik ortaklık bilindiği gibi geçtiğimiz Şubat ayında TBMM'de onaylanmıştı." şeklinde konuştu.

İki ülke arasındaki askeri ve savunma sanayi alanındaki işbirliklerinin de ele alındığı toplantıda, İsrail'in Gazze'de işlediği suçların artması ve yayılma ihtimaline dikkat çekildi. Fidan, "Bölge dışı güçlerin de Orta Doğu'daki gelişmelere soğukkanlı yaklaşmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

"Yaşananların temelinde Gazze'deki zulüm var"

Fidan ayrıca, 13 Nisan'da yaşanan olayların bölge ülkeleri için önemli dersler sunduğunu belirterek, "Biz bölge ülkeleri olarak üçüncü tarafların kendi çatışmalarını bu coğrafyaya taşımasını istemiyoruz." dedi ve İsrail'in Gazze'deki zulmüne dikkat çekti: "Yaşananların temelinde Gazze'deki zulüm var."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134144/disisleri-bakani-fidan-katarda-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.