İsrail ordusunun Refah'a yönelik saldırısında kadın ve çocukların olduğu 8 kişi öldü

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik saldırısında 5'i çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli hayatını kaybetti.
AA
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 08:00
İsrail ordusunun Refah'a yönelik saldırısında kadın ve çocukların olduğu 8 kişi öldü

Yetkililer, İsrail ordusunun saldırısında, Gazze'den yerinden edilerek Refah'a gelen Iyad ailesinden 5'i çocuk, 2'si kadın 8 Filistinlinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Ayrıca, İsrail ordusunun, Refah kentinde bulunan Doğu Mezarlığı çevresindeki el-Behabisa ailesine ait bir evi bombalaması sonucu da çok sayıda Filistinlinin yaralandığı ifade edildi.

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 500'ü çocuk, 9 bin 560'ı kadın olmak üzere 33 bin 899 Filistinlinin öldüğü, 76 bin 664 kişinin yaralandığı belirtildi.

Son sığınak Refah

Bölgede enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları da hedef alınarak sivil altyapıların tahrip edildiği aktarıldı.

Gazze'de yerinden edilen Filistinlilerin son sığınağının Refah olduğu belirtilirken, İsrail'in saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfuslu Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişinin yerinden edildiği ve çoğunun Refah kentine sığındığı ifade edildi. Gazze'nin en güneyinde, Mısır sınırında yer alan Refah'ın nüfusunun İsrail saldırılarından önce 280 bin olduğu, ancak halihazırda neredeyse 1,5 milyona ulaştığı belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134170/israil-ordusunun-refaha-yonelik-saldirisinda-kadin-ve-cocuklarin-oldugu-8-kisi-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.