Fenerbahçe-Olympiakos maçı muhtemel 11’leri belli oldu

Fenerbahçe UEFA Konferans Ligi’nde yarı finale yükselebilmek için Yunan temsilcisi Olympiakos’u konuk edecek. Maçın muhtemel 11’leri de belli oldu.
Ersin Küçükbarak
|
18 Nisan 2024, Perşembe - 09:50
Fenerbahçe-Olympiakos maçı muhtemel 11’leri belli oldu

UEFA Konferans Liginde Fenerbahçe ilk maçta 3-2 yenildiği Yunan ekibi Olympiakos ile karşılaşacak.

Çeyrek final rövanş karşılaşması saat 22.00’de başlayacak.

Maç, TV 8’den canlı olarak ekranlara gelecek.

Kanarya, 1 farklı galip gelirse maç uzatmalara gidecek. Her türlü 2 farklı galibiyette sarı lacivertliler tur atlayacak.  Maç ve uzatmalar Fenerbahçe’nin 1 farklı üstünlüğüyle biterse penaltılarla turu geçen ekip belirlenecek.

Yarı finale yazdıran takım Aston Villa-Lille maçında turu geçen ekiple rakip olacak.

4. kez rakip olacaklar

Yunan rakibi Olympiakos ile bugüne kadar 3 kez karşılaşan Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 2021-2022 sezonunda gruplarda oynadığı maçları İstanbul'da 3-0, deplasmanda da 1-0'lık skorla kaybetti.

Bu sezon da Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında gülen taraf 3-2’lik skorla  yine kırmızı-beyazlılar oldu.

Fenerbahçe Avrupa'da 270. maçına çıkacak

Avrupa kupalarında bugüne kadar 269 kez vitrine çıkan Fenerbahçe 106 galibiyet, 55 beraberlik, 108 mağlubiyet aldı.Bu karşılaşmalarda rakip fileleri 365 kez havalandıran sarı lacivertliler kalesinde ise 384 gol gördü.

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki 18. maçta performansı

Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde 18.karşılaşmasına çıkacak. Şu ana kadar 17 müsabakada 11 galibiyet elde eden Fenerbahçe  6 kez mağlup oldu.

Fenerbahçe, 43 gol atarken 23 gol yedi.

Yunan takımlarıyla 10. randevu

Yunanistan ekipleriyle 9 müsabakaya çıkan Fenerbahçe,  Panathiniakos ile UEFA Kupası'nda, PAOK ve Atromitos ile de Avrupa Ligi elemelerinde kozlarını paylaştı. Bu maçların ikisinde galibiyet sevinci yaşayan sarı lacivertliler, 2 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldı.

Batshuayi ve Tadic en golcü isimler

UEFA Konferans Ligi'nde bu sezon 6'şar golle Michy Batshuayi ve Dusan Tadic  en golcü isimler oldu. İrfan Can Kahveci de 5 gol attı. Sarı-lacivertlilerin 24 golle tüm kulvarlarda en golcü oyuncusu olan Bosna Hersekli Edin Dzeko  rotasyon sebebiyle daha çok Süper Lig’de oynadığı için  4 gollük katkı sağladı.

Fenerbahçe-Olympiakos maçının hakemi kim?

Fenerbahçe -Olympiakos maçını Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Christian Gittelmann ile Mark Borsch, Stieler'in yardımcılıklarını yapacak. Maçın dördüncü hakemi ise Daniel Schlager olacak. Kritik karşılaşmanın VAR koltuğunda Christian Dingert, AVAR'da Sascha Stegemann oturacak.

Maçın muhtemel 11’leri de belli oldu.

Fenerbahçe, ilk defa sezon başındaki ideal kadrosuna yakım bir kadroyla sahaya çıkacak.  Oosterwolde sakatlığı sebebiyle kadroda olmayacak. Defansın belkemiği stoper Becao da ilk 11’de yer almıyor.

İşte muhtemel 11’ler…

LIVAKOVIC

DJIKU

ÇAĞLAR

OSAYI SAMUEL

FERDİ

İSMAİL YÜKSEK

FRED

İRFAN CAN KAHVECİ

SZYMANSKI

TADIC

DZEKO

Tzolakis, Radinei, Carmo, Ndoj, Ortega, Hezze, Camara, Fourtounis, Masouras, Podence, El Kaabi

http://www.ankaramasasi.com/haber/2134201/fenerbahce-olympiakos-maci-muhtemel-11leri-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.